דף הבית > נדל"ן \ אורבני > מחדל תוצרת הארץ: אישור סופי ל-80 קומות עם 500 מקומות חניה בלבד
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית תל אביב משכה את הערר שהגישה לוועדה המחוזית בנוגע למבנה תעסוקה שנבנה על-ידי חברת "גב-ים" במפגש הרחובות יגאל אלון ותוצרת הארץ בשכונת נחלת יצחק הצמודה למגדלי עזריאלי (27 ינואר).
הפרויקט המדובר כולל שני בניינים – אחד בפינת הרחובות יגאל אלון ודרך השלום בן 33 קומות שכבר נבנה (בניין TOHA), והשני צמוד לו מצפון בפינת הרחובות יגאל אלון ותוצרת הארץ בן כ-80 קומות, שמצוי בהליכי בנייה ראשונים. בתוכנית המקורית התחייב היזם להקים 900 מקומות חניה לדיירי הבניין, ועוד 645 מקומות חניה לטובת הציבור הרחב.
חברי ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעיר אישרו בחודש אוגוסט 2018 את הפרויקט, בכפוף לתנאים באשר למקומות החנייה. אבל כמו שקורה לרוב, לאחר קבלת האישורים נושא החניה המובטחת משתנה, מבלי שהיזמים והעירייה ישנו את התוכניות, ומבלי שייפגעו הכנסות הענק הצפויות ליזמים ולעירייה.
כפי שפורסם באתר "פוסטה", תושבי האזור הגישו התנגדויות לתוכנית, בדרישה להגדיל את מספר מקומות החניה לאור הצפי לעשרות אלפי אנשים שיגדשו את שני הבניינים ואת האזור באופן כללי. התנגדויות התושבים נדחו על ידי ועדות התכנון המקומיות, ולפיכך מספר תושבי נחלת יצחק ערערו לוועדת הערר המחוזית. בערר שהגישו נטען כי מספר מקומות החניה נמוך מכפי שהיה צריך להיות.
אבל, לא רק שהוועדה המחוזית דחתה את ערר התושבים, היא אף הרחיקה לכת והחליטה לצמצם את מספר מקומות החניה ל-500 בלבד מאחר ובאזור התת קרקעי שהיה מיועד לחניון אמורה להיבנות בשנת 2032 תחנה של הרכבת התחתית, שחלק ממנה אמור להיות בשטח התת קרקעי שהיה מיועד לחניון.
מרוח הדיונים בוועדה המחוזית נטען כי אכן מדובר באחד המרכזים הצפופים במדינה, אולם מאחר ויש בסביבה מרכזי תעבורה נגישים, מסופי אוטובוסים, תחנות רכבת עילית ובקרוב גם תחתית, ההמלצה לאזרחי המדינה היא להגיע לאזור עזריאלי ונחלת יצחק ללא כלי רכב.
הוועדה המחוזית אמצה את האג'נדה של עיריית תל אביב וקבעה רשמית כי יש לתעדף הגעה לעבודה באזור זה בתחבורה ציבורית ולא רכב הפרטי: "אנו סבורים כי אין הצדקה תכנונית לאישור חניון ציבורי… נוכח מיקומה של התוכנית בסמוך למערכת הסעת המונים אין מקום לאשר תכנון מוכוון רכב פרטי אלא יש לאשר תכנון המורה על פיתוח מוטה מערכות הסעת המונים. בסביבת התוכנית קיימות תוכניות שחלקן בביצוע לשבילי אופניים ונתיבי תחבורה ציבורית וכו', לפיכך מקובלת עלינו עמדת הוועדה המקומית אשר עולה בקנה אחד עם עמדת הוועדה המחוזית כפי שהיא באה לידי ביטוי בתוכניות המאושרות על ידה בכל הנוגע לנושאי תחבורה ציבורית וחניה… כל ניסיון לשפר את רמת השירות לרכב פרטי במרחב בו מצויה התוכנית יבוא בהכרח על חשבון המשתמשים האחרים והמועדפים במרחב (התחבורה הציבורית, האופניים והולכי הרגל).
"אנו סבורים כי נוכח המיקום אין כל טעם תכנוני תחבורתי המצדיק כי יוקם בשטחה חניון שמטרתו לתמוך במעבר רכב פרטי ולשרת אנשים שאינם מתגוררים בעיר אשר יחנו את רכבם בחניון המוצע", נכתב עוד בהחלטת הוועדה.
בעקבות ההחלטה של הוועדה המחוזית, שהפכה את תוכניות העירייה, התקיים דיון סוער בוועדת המשנה לתכנון ובנייה הוחלט שהוועדה המקומית של העירייה תגיש בקשת רשות ערעור לוועדה המחוזית במשרד הפנים, בניסיון להגדיל את מספר מקומות החניה. אלא שכאמור, בישיבה שהתקיימה בוועדה המחוזית החליטו נציגי העירייה למשוך את הערר שלהם. בכך, עיריית תל אביב מאפשרת שוב הקמת בניינים עצומי מימדים, שאמורים לאכלס אלפי משרדים, במקרה הזה עם 500 מקומות חניה בלבד.
בעירייה אומרים כי ההחלטה למשוך את הערר התקבלה על מנת לא לעכב את המשך הקמת הפרויקט.
סגנית ראש העיר, אופירה יוחנן וולק, אמרה במהלך דיון בוועדה, בעקבות משיכת הערר: "אני חשה חוסר נוחות. היה דיון עמוק שבו הצלחתם לשכנע להצביע בעד (להגיש ערר, ד.א). עכשיו זה מתאייד". וולק פנתה למהנדס העיר אודי כרמלי ושאלה: "מה התועלת הציבורית החליפית?".
כרמלי השיב לה: "מה שקרה כאן הוא מקרה עצוב שבו החלטה לא ברורה של ועדת ערר גרמה נזק ליזם משיקולי לוחות זמנים, כמה הוא יכול להרשות לעצמו להישאר תלוי באוויר? העמדה המקצועית לא השתנתה, אבל גם אנחנו רוצים לראות בניין".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "הוועדה המקומית החליטה למשוך את בקשת רשות הערר ולתת תוקף לתכנית. לאור החשיבות העירונית של הפרויקט ולוח הזמנים הדחוק, כוונתו של היזם להמשיך בבנייה מהר ככל הניתן".
תגובת הוועדה המחוזית: "בכל הנוגע לנושא החניות, התוכנית קובעת כי החניה לכלל השימושים תהיה לפי תקן החניה התקף בעת הגשת הבקשה להיתר בנייה, אך לא פחות מתקני החניה שבטבלאות מאזן החניה בנספח התנועה. החלטת ועדת הערר לא התערבה בהוראה זו בתוכנית".
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם
One Response
ואנחנו רוצים לפתוח חלון בחזית לא נותנים