1 אוקטובר 2020. חוקרים במשטרת מסובים עיכבו למשך חמש שעות חקירה באזהרה עורכת דין שבן זוגה לשעבר, קצין משטרה בדרגת פקד, הגיש נגדה תלונה על פגיעה בפרטיות – גניבה של מסמך רפואי ישן שלו והצגתו לבית משפט במסגרת תביעה שהגישה בחודש ספטמבר לקבלת צו הטרדה מאיימת.
התביעה של העורכת דין הפכה במהירות לתביעה הדדית של השניים, היא כדי לקבל צו הרחקה עקב הטרדת מאיימת חוזרת ונשנית, והוא עקב גניבת המסמך והפגיעה בפרטיותו.
בסיום דיון ארוך שחשף מערכת יחסים זוגית ייצרית סוערת ומורכבת, שופטת בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, עידית בן-דב ג'וליאן, הורתה על הרחקת קצין המשטרה מחברתו לשעבר למשך שישה חודשים, והורתה לתפוס את נשקו המבצעי של הקצין למשך שלושה חודשים נוכח איומים שלכאורה הפנה כלפיה בנסיבות שונות.
בחודש אוגוסט העורכת דין כבר הגישה נגדו תלונה למח"ש, על התנהגות מאיימת, אובססיבית וכפייתית כלפיה, כולל התפרצויות זעם אלימות לכאורה.
הקצין נחקר במח"ש ונשקו האישי נלקח לזמן קצוב, עד לקבלת החלטה בעניינו, אולם אז לטענתה הוא חזר להטריד אותה ולכן בפנייתה לבית המשפט היא ביקשה להאריך את שלילת הנשק ולהוציא לה צו הגנה קבוע.
בית המשפט למשפחה קיבל כאמור את בקשת האשה ודחה על הסף את תביעת הקצין, אולם מספר ימים לפני קבלת ההחלטה הגיש הקצין גם תלונה במשטרה נגד חברתו על גניבת המסמך אשר שימש לה כראיה למסוכנתו בבית המשפט למשפחה. הקצין משרת בתפקיד מחייב באחת היחידות של משטרת מחוז תל אביב, והוא הגיש את התלונה לתחנה אחרת, הגם שמדובר בתחנה מאותו המחוז. באופן תמוה, שעה קלה לאחר קבלת פסק הדין של בית המשפט למשפחה, קיבלה העורכת דין הודעה בהולה מתחנת מסובים להגיע עוד באותו היום לתחנה, לחקירה בנוגע לתלונת הקצין נגדה על גניבת המסמך והפגיעה בפרטיותו.
העורכת דין לא הבינה מה הבהילות וכאשר נכנסה לחדר החקירות היא הודיעה לקצינה התורנית על החלטת בית המשפט, שדחה את תביעת קצין המשטרה לקבל צו הרחקה על בסיס אותו טיעון שלו במשטרה, שהיא גנבה את המסמך ועשתה בו שימוש להוכחת הטענות שלה על האלימות שלו. לטענתה, בבית המשפט ובתחנת המשטרה, המסמך המדובר היה חשוף לעיניה בדירה המשותפת שלהם, ואין לראות בכך גניבה או שימוש אסור, משל מדובר בהאזנת סתר.
העורכת דין לא הסתפקה בהסברים, והגישה לקצינת החקירות את פרוטוקול הדיון, ואת ההחלטה, אבל זה לא מנע מהקצינה לעכב אותה שעות ארוכות כאמור, מה גם שעותק ההחלטה היה בפני הקצינה. האבסורד הלך והחריף כאשר עורכת הדין אולצה על ידי הקצינה התורנית לחתום על הסכמה להשתחרר בתנאים מגבילים, שכוללים את הרחקתה מבן הזוג שלה לשעבר, קצין המשטרה, למשך 15 ימים (פרק הזמן המקסימלי לפי סמכות המשטרה).
כבודם של הצדדים
עורכי הדין אורית חיון ודין כוכבי ממשרדה המייצגים את הקצין בהליך הפלילי מול מח"ש טוענים, כי "מדובר במערכת יחסים מורכבת ואובססיבית שרק מפאת כבודם של הצדדים לא נפרט מעבר.
"מספר ימים לפני החלטת בית המשפט לענייני משפחה נודע למרשנו, קצין משטרה מוערך, על גניבת המסמך הרפואי מדירתו תוך ביצוע חיפוש בחפציו ובמסמכיו האישיים. בו ברגע שנודע לו הוא הגיש תלונה נגד העורכת הדין בגין ביצוע עבירות פלילית חמורות נגדו, בין היתר מדובר בפגיעה בפרטיות, גניבה ושימוש במסמך רפואי ללא אישור.
"ניסיון להציג את הדברים כאילו המשטרה פעלה נגד העורכת דין בגלל קשריו אינו נכון ואינו ראוי. התלונה הוגשה ללא שימוש בקשרים אישיים, והראיה, למען שלא תהיה טענה על ניגוד עניינים התלונה הוגשה בתחנת משטרה אחרת מזו שבה הוא משרת. העורכת דין זומנה לחקירה בגלל החשדות החמורים כנגדה, הא ותו לא".
מנגד, עו"ד אייל אבולעפיה, שייצג את העורכת דין בבית המשפט למשפחה והוזעק לתחנת המשטרה נוכח צו ההרחקה שהוציאה המשטרה למרשתו, טוען כי נסיבות ההזמנה של מרשתו לחקירה תמוהות ביותר, ועוד יותר מכך החלטת קצינת החקירות על שחרורה בתנאים מגבילים. "חקירת המשטרה נחזתה לערכאת ערר על דיון בבית המשפט ובמיוחד על החלטת בית המשפט", הגדיר זאת.
בכובעו כסנגור פלילי, עו"ד אבולעפיה יצר קשר עם קצין החקירות והמודיעין הראשי של משטרת מסובים, סנ"צ מאיר רוטמן, והבהיר לו כי דרישת קצינת החקירות מהווה שימוש לרעה בכוח המשרה, ובכוונתו להגיש ערר דחוף לבית המשפט על "התערבות משטרתית לטובת קולגה (מתחנה אחרת במחוז תל אביב) בניגוד להחלטת בית משפט אשר לקח את נשקו נוכח איומים".
אחרי דין ודברים סנ"צ רוטמן החליט לבטל את צו ההרחקה והחלטת השחרור בתנאים של קצינת החקירות, ולאפשר לעורכת הדין להשתחרר מחקירת המשטרה ללא תנאים מגבילים. במשטרה הבהירו כי הקצין הגיש את התלונה שלו מספר ימים קודם להחלטה הסופית של בית המשפט בעניינו.
בתגובה הרשמית נמסר ממשטרת ישראל: "כאשר יש חשד לביצוע עבירה פלילית מחובת המשטרה לחקור. לאחר שהתמונה התבהרה, התקבלה החלטת השחרור".
טענה לתלונות סרק עקב הפרידה
בהתייחס להחלטה של בית המשפט לעניני משפחה טוענים עורכי הדין של הקצין, אורית חיון ודין כוכבי, כי "הצו למניעת הטרדה ניתן בהסכמת הצדדים מבלי לקבוע דבר כנגד הקצין ומבלי שויתר על טענה אחת מטענותיו כבדות המשקל כנגד בת זוגו.
"לטענתו, היא פתחה במסע נקמה הכולל פגיעה בשמו הטוב והגשת תלונות סרק נגדו, רק בגלל שביקש להיפרד ממנה ולהתחיל בדרך חדשה. בסופו של יום, התלונות ההדדיות ייבדקו על ידי הגורמים הפלילים האמונים על כך, ובין היתר תיבדק תלונת הקצין כי העורכת דין ניצלה את היכרותה עם מערכת המשפט והגישה תלונות שווא נגדו תוך שהיא פוגעת במוניטין של קצין משטרה מצטיין. לצורך ביצוע זממה היא נטלה מסמכים רפואיים ועשתה בהם שימוש לא ראוי ולא חוקי לטענתנו, ואף הוציאה אותם מהקשרם.
"תמוהה מאוד התנגדותה הנחרצת של העורכת הדין לצו שירחיק אותה מהקצין ממנו היא פוחדת לכאורה, עד כדי כך פוחדת שהיא שכרה שירות של עורך דין להגיש ערר על תנאי ההרחקה של 15 יום בלבד מהקצין, צו שניתן נגדה לאחר חקירתה במשטרה. לו היה מדובר במי שבאמת חוששת כנראה שהיתה מיוזמתה בוחרת להתרחק מהקצין ולא פועלת במרץ נגד צו ההרחקה ההדדי".
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם
2 תגובות
לא לחינם זכתה תחנת מסובים במשטרה לכינוי תחנת מסובבים.
"המערכת קודם כל שומרת על עצמה"