
ב-07:08 נמסר משטרת ישראל על אירוע ירי לעבר אדם בתחנת האוטובוס שבין כלא חרמון לכלא צלמון, סמוך לצומת נחל צלמון (6 נובמבר).
כתוצאה מהירי נפגע אדם באורח אנוש ומותו נקבע בהמשך.
שוטרים שהוזנקו למקום האירוע החלו בסריקות לאיתור חשודים בירי ופתחו בחקירת נסיבות המקרה.
כבר בשלב הראשון קבע כי הרקע לאירוע פלילי והנסיבות בבדיקה.
מדוברות מד"א נמסר כי הדיווח הראשוני היה כבר ב-06:41 למוקד מרחב ירדן על פצוע ירי בכביש 65 סמוך למחלף נחל צלמון. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי לגבר כבן 30 במצב אנוש מחוסר הכרה עם פציעה חודרת. לאחר פעולות החייאה, פראמדיקים של מד"א קבעו את מותו.
חובש בכיר במד"א פאדי עותמאן סיפר: "כשהגענו למקום ראינו את הפצוע, גבר כבן 30 שוכב על המדרכה בסמוך לתחנת האוטובוס כשהוא מחוסר הכרה וסובל מפציעות חודרות בגופו. אזרח שהיה במקום התחיל לבצע פעולות החייאה בהדרכת מוקד 101 של מד"א ואנחנו המשכנו אותן אבל הפציעה שלו הייתה אנושה ובסופן לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".
אירוע הירי היה בתחנת האוטובוס בצומת של כביש השירות לבתי הכלא חרמון וצלמון, ועד מהרה התברר כי מדובר באסיר.
כעבור זמן קצר נמסר מדוברות שב"ס, כי משטרת ישראל דיווחה להם אודות אסיר אשר נמצא ירוי במחלף צלמון ונקבע מותו.
מבירור ראשוני של נסיבות האירוע עולה כי מדובר באסיר שיקום מבית הסוהר חרמון שהיה בדרכו למפעל שיקומי בחוץ בו הוא עובד.
החקירה נמשכת בידי משטרת ישראל.
ל"פוסטה" נודע כי מדובר באסיר בשם אייל הייב מהכפר טובא זנגריה במקור אשר ריצה עונש מאסר ממושך של 18 שנה.
כחלק מהשלבים האחרונים של מאסרו הוא נכנס לתוכנית שיקום בכלא, שבמסגרתה יצא מדי יום לעבוד בחוץ.
הבוקר הזה הוא יצא כהרגלו לצומת הסמוכה למתקן הכליאה בו הוא לן, ונורה למוות כאשר המתין בתחנת האוטובוס.

הייב אסיר מאז שנת 2015 על הריגה.
בשנת 2017 נקבע בבית משפט המחוזי בחיפה כי שני אנשים מכפר בענה שכרו את שירותיו תמורת 150 אלף שקל, כדי שיירה בעלי חסארמה ויגרום לו חבלה חמורה.
לפי פסק הדין, ב־17 ביולי 2014, יום לפני הירי הקטלני, נערך סיור מקדים באזור יער טל־אל, שבו הראו השניים להייב היכן עובד הקורבן והיכן עליו להמתין לו.
עוד נקבע, כי ביום הירי קיבל הייב מאחד ממשלחיו אקדח שסיפק השני, יחד עם כפפות ומסכה.
הייב ארב לקורבן וירה לעברו שתי יריות; אחת מהן פגעה בצווארו וגרמה למותו.
לאחר מכן עדכן הייב את השניים כי ביצע את המשימה וקיבל 30 אלף שקל על חשבון התשלום שהובטח לו.
פרטים בהמשך