הרצח במחלף צלמון: אסיר בשיקום מכלא חרמון שיצא לעבודה

שתף כתבה עם חברים
הרצח במחלף צלמון: אסיר בשיקום מכלא חרמון שיצא לעבודה
תחנת האוטובוס בה בוצע הרצח, סמוך לכביש השירות למתחם בתי הכלא (צילום באדיבות דוברות מד"א)

ב-07:08 נמסר משטרת ישראל על אירוע ירי לעבר אדם בתחנת האוטובוס שבין כלא חרמון לכלא צלמון, סמוך לצומת נחל צלמון (6 נובמבר).
כתוצאה מהירי נפגע אדם באורח אנוש ומותו נקבע בהמשך.

שוטרים שהוזנקו למקום האירוע החלו בסריקות לאיתור חשודים בירי ופתחו בחקירת נסיבות המקרה.
כבר בשלב הראשון קבע כי הרקע לאירוע פלילי והנסיבות בבדיקה.

מדוברות מד"א נמסר כי הדיווח הראשוני היה כבר ב-06:41 למוקד מרחב ירדן על פצוע ירי בכביש 65 סמוך למחלף נחל צלמון. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי לגבר כבן 30 במצב אנוש מחוסר הכרה עם פציעה חודרת. לאחר פעולות החייאה, פראמדיקים של מד"א קבעו את מותו.

חובש בכיר במד"א פאדי עותמאן סיפר: "כשהגענו למקום ראינו את הפצוע, גבר כבן 30 שוכב על המדרכה בסמוך לתחנת האוטובוס כשהוא מחוסר הכרה וסובל מפציעות חודרות בגופו. אזרח שהיה במקום התחיל לבצע פעולות החייאה בהדרכת מוקד 101 של מד"א ואנחנו המשכנו אותן אבל הפציעה שלו הייתה אנושה ובסופן לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו".

אירוע הירי היה בתחנת האוטובוס בצומת של כביש השירות לבתי הכלא חרמון וצלמון, ועד מהרה התברר כי מדובר באסיר.
כעבור זמן קצר נמסר מדוברות שב"ס, כי משטרת ישראל דיווחה להם אודות אסיר אשר נמצא ירוי במחלף צלמון ונקבע מותו.
מבירור ראשוני של נסיבות האירוע עולה כי מדובר באסיר שיקום מבית הסוהר חרמון שהיה בדרכו למפעל שיקומי בחוץ בו הוא עובד.
החקירה נמשכת בידי משטרת ישראל.

ל"פוסטה" נודע כי מדובר באסיר שהוא בן למשפחת הייב העניפה מהכפר טובא זנגריה במקור אשר ריצה עונש מאסר ממושך של 18 שנה.
כחלק מהשלבים האחרונים של מאסרו הוא נכנס לתוכנית שיקום בכלא, שבמסגרתה יצא מדי יום לעבוד בחוץ.
הבוקר הזה הוא יצא כהרגלו לצומת הסמוכה למתקן הכליאה בו הוא לן, ונורה למוות כאשר המתין בתחנת האוטובוס.
פרטים בהמשך