עצור ובת זוגו: שב"ס מונע מאיתנו חתונה מצומצמת והתייחדות

שתף כתבה עם חברים

בת זוגו של עומר אבו קישק: "למה אנשים שהם לא חתן וכלה מרשים להם, ואנחנו חתן וכלה ולא מרשים לנו כלום?". שב"ס: "בקשתו נדחתה עקב הקורונה ומאז לא חידש בקשתו. בקשתו להתייחדות נדחתה עקב מספר אירועים שליליים"

עומר אבו קישק

ב–26 ספטמבר 2019 הוגש נגד עומר אבו קישק ואחרים כתב אישום על מעורבות ברצח מחמוד "חמודה" מוגרבי בשכונת ג'ואריש ברמלה, בתחילת חודש אוגוסט אותה שנה. כחודשיים לאחר הגשת כתב האישום נגד עומר אבו קישק נורה למוות באחת השכונות בג'לג'וליה אביו מוראד אבו קישק, בן 46 בלבד במותו, שהיה בעבר כדורגלן ליגת העל במדי מכבי והפועל פתח תקווה (12 נובמבר 2019).

בשבוע שעבר דווח באתר "פוסטה" כי בית המשפט הורה לשב"ס להוציא את עומר אבו קישק לביקור בקבר אביו שנרצח. כעת, בשב"ס מתבקשים להיענות לבקשה נוספת של אבו קישק ובת זוגו, שפנו בתקופה האחרונה שוב ושוב לשב"ס בבקשה לקיים טקס חתונה מצומצם בכלא הדרים שבו הוא כלוא. כמו כן הם מבקשים לאפשר להם התייחדות.

בסביבת בני הזוג מספרים, כי הם ביצעו את כל ההליך כפי שנתבקשו על ידי שב"ס, ובין היתר הגישו אישור על נישואים מבית הדין השרעי בטייבה, שניתן להם לפני מספר חודשים. כמו כן הציגה האישה את האישורים הרפואיים הנדרשים לצורך הליך ההתייחדות.

בית מעצר הדרים

אלא שלטענת בני הזוג, במשך חודשים ארוכים בקשתם נדחתה בשל מגפת הקורונה, ולאחר שכבר השלימו את כל התהליך, נאמר להם כי לעומר אבו קישק אין ביקורי התייחדות, מאחר שלפני מספר שבועות איים לשרוף את התא שלו.

בת זוגו של אבו קישק אמרה לאתר "פוסטה": "אנחנו גם מבקשים חתונה מצומצמת בתוך בית סוהר, ואנחנו רוצים התייחדות מיוחדת של 48 שעות, וזאת זכותנו. אנחנו בני אדם. למה אנשים שהם לא חתן וכלה מרשים להם, ואנחנו חתן וכלה ולא מרשים לנו כלום? אני כבר שנה ומשהו מבקרת את בעלי מאחורי חלון בגלל נגיף הקורונה, ואת כל הטפסים בקשר להתייחדות הבאנו להם…".

עו"ד שי טובים

סנגורו של אבו קישק, עו"ד שי טובים, פנה במכתב לקצין האסירים. לפי מכתבו של הסנגור, כבר ב-14 באפריל פנה אבו קישק בבקשה לקיום מפגש התייחדות עם בת זוגו, אך עד כה לא התקבלה תשובה כלשהי לבקשתו. הסנגור מציין במכתבו כי מספר עצורים באותו אגף שהגישו בקשה דומה באותו מועד, כבר קיבלו תאריכים למפגש.

משב"ס נמסר בתגובה: "בקשת העצור לקיים מסיבת חתונה בכותלי הכלא לאחר נישואיו נדחתה, וזאת לנוכח התפרצות נגיף הקורונה. מאז הוא לא חידש את בקשתו. כידוע, התייחדות הינה 'טובת הנאה', הכפופה להתנהגות חיובית של העצור ונתונה להחלטת הדרג הפוקד בבית הסוהר. בקשתו של העצור להתייחדות לא אושרה, היות והיה מעורב במספר אירועים שליליים ואף נשפט בגינם בדין משמעתי, האחרון שבהם מחודש מרס השנה, לאחר שאיים לשרוף את תאו".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *