דף הבית > עורכי דין מדברים > עוף בגריל, חומוס ומס הכנסה
במהדורת פברואר של העלון האינטרנטי "שורת המס", שמוציא לאור עו"ד רו"ח יואב ציוני הוא מציג פסק דין בערעור על שומה לפי מיטב השפיטה של "מסעדת פועלים", השופט אביגדור דורות מבית משפט המחוזי בירושלים (19 ינואר 2021).
המערער, נטען, ניהל עסק של מסעדת חומוס ועוף בגריל ללקוחות פרטיים. השומה מתייחסת לשנים 2012 עד 2015 בהן בעל העסק דיווח על עלות חומר גלם בהיקף של כ-60 אחוזים. עלות החומרים נראתה למס הכנסה גבוהה מדי ביחס לתדריך הכללי של מס הכנסה למסעדות דומות. עלות החומרים המוערכת למסעדות בהיקף כזה אמורה להיות 30 אחוז לכל היותר, טענו במס הכנסה והפנו לביקורת של כלכלן מס הכנסה משנת 2014 בה נקבע כי עלות חומר משוקללת עבור מסעדות מהסוג הזה היא לכל היותר 38 אחוזים.
המערער ביצע טעות פטאלית בניהול הערעור בכך שלא הגיש חוות דעת כלכלית מטעמו או תחשיב כלכלי, שיסתור את חוות דעת הכלכלן מרשות המיסים ויתמוך בדיווחיו, והסתפק בתקיפה לוגית של תחשיב מס הכנסה. בהיעדר חוות דעת נגדית בית המשפט קיבל למעשה את התחשיב של מס הכנסה, אבל הלך לקראת המערער בכך שאימץ שיעור הוצאות חומר של 42 אחוזים, הרבה מתחת להצהרת המסעדן.
שורה תחתונה על פי עו"ד ציוני:
1. כלל ברזל – אין לגשת לתיק של שומה לפי מיטב שפיטה במסעדות, ללא חוות דעת מומחה.
2. שכל ישר – כשרואים ש"קיימת בעיה" בספרים ובמספרים, כדאי לשקול לסיים את התיק בשלבי השומה הראשונים (שלב א') לפני שהתיק מקבל נפח (פסילת ספרים, קנס גרעון ו"תחשיבי כלכלן" למיניהם).
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר