קיצור חמש שנים לאסיר שנשפט ל-17 שנה בתיק רצח

שתף כתבה עם חברים

עבריין צעיר שימש נהג מילוט באירוע בו שניים אחרים ירו למוות בבעל קיוסק על רקע תחרות עסקית באום אל פאחם ב-2008. אביו של המנוח התנגד לשחרור המוקדם, וגם המודיעין והפרקליטות, אך ועדת השחרורים אמצה את טענות ההגנה ובחרה "לתת משקל עדיף לשיקומו של האסיר"

מהפך טיפולי מאחורי הסורגים. כלא שיטה (צילומי ארכיון להמחשה: שב"ס)

על שולחנה של ועדת השחרורים במקום מושבה בכלא שיטה הונחה בקשה לשחרור מוקדם שהגיש אסיר (35) מאום אל פאחם, שנשפט למאסר ממושך עקב מעורבות בתיק שבו נרצח בעל קיוסק בשנת 2008 בעיר מוכת הפשע.

לפני יותר מעשור הפעיל חברו של האסיר קיוסק באום אל פאחם. אחד העובדים של אותו חבר התפטר מעבודתו ופתח קיוסק מתחרה – דבר שנחשב מבחינת הבוס שלו כפגיעה בפרנסתו. על רקע זה בעל הקיוסק – יחד עם האסיר ואדם נוסף – גנבו רכב, הצטיידו בשני אקדחים, כפפות וכובעי גרב, וב-3 במרס 2008 נסעו לקרבת הקיוסק המתחרה, שם ארבו לבעליו. האסיר שימש כנהג, בעוד שחבריו ירדו מהרכב וירו לפחות 14 כדורים לתוך העסק. כתוצאה מהירי נהרג בעל הקיוסק המתחרה.
באירוע נוסף שהתרחש שנה קודם לכן, האסיר שהיה אז עבריין צעיר, הסיע את חבריו לבית באום אל פאחם בו התגורר א', פלסטיני מעזה. אחד מחבריו ירה לעבר א' וגרם לו לחבלות חמורות. בסיום הירי נמלטו השלושה ברכב.

תיק רצח בעל הקיוסק המתחרה והפגיעה בפלסטיני שנפצע נסגר בסופו של דבר בהסדר טיעון. העבריין הצעיר נשפט ליותר מ-17 שנות מאסר עקב הרשעתו בהריגה, קשירת קשר לביצוע פשע, סיוע לחבלה חמורה בנסיבות מחמירות ונשיאת נשק שלא כדין. מאסר זה גילם בתוכו גם תיק בעבירת תעבורה: באפריל 2007 הוא נהג ללא רישיון ופוליסת ביטוח, היה מעורב בתאונת דרכים, סירב למסור את פרטיו לנהג השני, ובהמשך לכך אף ביקש ממנו לשקר למשטרה ולמסור כי מי שנהג ברכב היה אדם אחר.

האסיר ריצה את מאסרו בכלא שיטה. הוא היה אמור להשתחרר רק באפריל 2026, אבל הגיש באמצעות עו"ד אלינה כרסנטי ממשרד חן מאירי& אלינה כרסנטיי בשיתוף עם עו"ד יפעת איפ בקשה לשחרור מוקדם בהתאם לתוכנית שהוכנה על ידי הרשות לשיקום האסיר (רש"א). הסנגוריות הדגישו בבקשה, כי האסיר השתלב בכל מסגרת שהוצעה לו בין כותלי בית הסוהר, סיים בהצלחה 12 שנות לימוד ואף השתלב באגף החינוך כעוזר הוראה.
בבקשה צוין כי האסיר מילא את תפקידו זה באחריות וברצינות, עזר לתלמידים רבים ואף עודד אותם להמשיך ללמוד. כמו כן נטל חלק בקבוצות טיפוליות, סדנאות וקורסים להכשרה מקצועית, וגילה מוטיבציה גבוהה, עד כדי כך שבעבר אפילו ביקש לדחות את הדיון בבקשתו לשחרור מוקדם כדי להשלים טיפול.
כמו כן צוין כי במהלך מאסרו הוא התארס ועתיד לשאת לאישה את בחירת לבו לאחר השחרור.

למרות כל זאת, הפרקליטות התנגדה לשחרורו המוקדם של האסיר, בעיקר בשל חומרת העבירות בהן הורשע אבל גם עקב מידע מודיעיני שצורף לתיק על ידי גורמי המודיעין במשטרה ובשב"ס, עקב היותו משוייך לאחת ממשפחות הפשע החזקות בעיר, אם לא בחברה הערבית כולה. בחוות דעת של המשטרה אף צוין כי חופשותיו הופסקו בשלב מסוים עקב מידע מודיעיני.
הפרקליטות שהסתמכה על המידע הזה בהתנגדותה לשחרור המוקדם, ציינה גם כי אביו של קורבן העבירה שנהרג סירב להגיע לסולחה עימו. במכתב שהועבר לוועדה פירט אביו של המנוח את הסבל שנגרם למשפחה בעקבות מותו של בנו.
לסיכום טענה נציגת הפרקליטות כי אמנם האסיר עבר כברת דרך שיקומית מאחורי הסורגים, אולם שחרורו כעת מוקדם מדי, ועליו להשלים את שיקומו בכלא.

חברי הוועדה, בראשותה של השופטת בדימוס אריקה פריאל, קבעו לאחר עיון במידע המודיעיני, כי אין לתת לו משקל, מאחר שמדובר במידע ישן שלא נפתחה בעקבותיו חקירה או ננקטו הליכים.
כמו כן ציינה הוועדה בהחלטתה, כי לפי התוכנית של רש"א האסיר אמור להתגורר מחוץ לאום אל פאחם. "לא התעלמנו מעמדת משפחת קורבן העבירה. עם זאת, לנוכח התהליך המשמעותי שעבר האסיר בין כותלי בית הסוהר והתוכנית המוצעת על ידי רש"א שתאפשר שילובו ההדרגתי בקהילה, בחרנו לתת משקל עדיף לשיקומו של האסיר", צוין בהחלטת הוועדה, שהורתה בסופו של דבר על שחרורו בכפוף לתנאים של רש"א.
לבקשת הפרקליטות, השחרור עוכב בשבוע כדי לאפשר הגשת ערעור על ההחלטה.

השארת תגובה

2 תגובות על “קיצור חמש שנים לאסיר שנשפט ל-17 שנה בתיק רצח”

  1. אסירים משתקמים מה לעשות זו טובתם וטובת הקהילה נותנים הזדמנות לאדם ששגא יכול לחזור למוטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *