אישום: רכיבים לשלושה מטעני חבלה בארון הבגדים

שתף כתבה עם חברים

זוג מאבטחים מבאר שבע הנאשמים בהחזקת לבנות חבלה ו-1.7 ק"ג קנאביס שוחררו למעצר בית

יצאה מהארון. לבנת החבלה שנתפסה בדירה (צילומים: משטרה)

אביאל בן סימון (23) וחנה שמאייב (23), זוג מאבטחים מבאר שבע, נעצרו בסוף חודש נובמבר לאחר שבחיפוש בדירתם אותרו סמים ואמצעי לחימה. מעצרם הוארך מעת לעת, עד שבחודש דצמבר הוגש נגדם לבית משפט השלום בעיר כתב אישום.
מכתב האישום עולה כי בקופסת נעליים בארון חדר השינה בדירה החזיקו בני הזוג לבנת חבלה במשקל 568 גרם, וחלק מלבנת חבלה במשקל 226 גרם, כמו גם שני פתילי ביטחון ובהם תערובת נפץ, שלושה נפצים וארבעה מצתי חבלה. במשטרה ובפרקליטות טוענים כי מהפריטים שנתפסו ניתן להרכיב שלושה מטעני חבלה מושהים.
עוד עולה מכתב האישום, כי השניים החזיקו בדירה גם קרוב ל-1.7 ק"ג קנאביס בתפזורת במקומות שונים בבית, חלקם מחולקים לשקיות ניילון קטנות. בתא המטען ברכב השייך לבן סימון נתפסו כ-211 גרם קנאביס.

כתב האישום מתבסס על טביעות אצבע של בן סימון על אחת משקיות של הסמים וטביעת אצבע של שמאייב על קופסת קרטון בה הוחזקו לבנות החבלה. בן סימון אמר לשוטרים בעת ביצוע החיפוש כי לבנת החבלה נשארה אצלו משירותו הצבאי.
בתיק גם התכתבות בין הנאשמים באמצעות טלגרם, שלכאורה מפלילה אותם, למרות שבן סימון שמר ברוב חקירותיו על זכות השתיקה, בעוד ששמאייב הכחישה כל קשר לסמים ולאמל"ח.

1.7 ק"ג קנאביס בתפזורת

לצד כתב האישום הוגשה נגד השניים בקשה למעצר עד תום ההליכים. סנגוריהם, עורכי הדין אלי אונגר, נעמה שטרית ונטלי אוטן, עתרו לשחרר את הנאשמים לחלופת מעצר, תוך שהדגישו כי לשניהם אין עבר פלילי, וכי תסקיר של שירות המבחן המליץ לשחררם.
מנגד, הפרקליטות התנגדה והדגישה את חומרת העבירות.

בתחילת חודש ינואר, השופט יריב בן דוד קיבל את עמדת עו"ד אוטן והורה על שחרורה של שמאייב למעצר בית. לגבי בן סימון, המיוצג על ידי עו"ד אונגר, בית השופט בן דוד קבע בהמשך כי אין לקבלת את המלצת שירות המבחן לשחרור בתנאי מעצר בית בלבד, והחליט לשחררו למעצר בית באיזוק אלקטרוני. לאחר שנבחנה התאמתו לכך, אתמול הוא שוחרר בתנאים מגבילים ואיזוק (31 ינואר).

עו"ד אוטן המיצגת את חנה שמאייב מסרה בתגובה: "בית המשפט קבע כי קיים כרסום מסוים בראיות שקושרות את מרשתי למטען החבלה שנתפס בבית. לאור זאת ולאור טענות נוספות שלנו שהתקבלו, הורה על שחרורה. אני סמוכה ובטוחה שכרסום זה יקבל משנה תוקף במסגרת ניהול ההליך, ותוכח גם חפותה של מרשתי".

עו"ד אונגר המייצג את בן סימון מסר בתגובה: "בית המשפט פעל נכון כאשר בחר לאמץ את המלצות שירות המבחן. אין ראיה כי במטעני החבלה היתה איזושהי כוונה לעשות שימוש כלפי אדם או רכוש. הסמים הוחזקו למטרות רפואיות בשל שתי תאונות דרכים שמרשי עבר. מדובר בצעיר ללא עבר פלילי ששוהה במעצר מזה כחודשיים והמעצר עצמו הינו אירוע שמציב גבולות. אנו מברכים על ההחלטה ואנו סבורים כי גם במסגרת התיק העיקרי התיק יסתיים באופן משביע רצון שיאפשר למרשי להמשיך את חייו הנורמטיביים טרם נעצר בתיק".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *