לפנות בוקר ה-9 בספטמבר פעלו שוטרי המחוז הצפוני ביישוב זרזיר, כחלק מפעילות יומיומית למניעת אירועי ירי ופשיעה ברחוב הערבי. במהלך הפעילות הם הבחינו ברכב חשוד וסימנו לו לעצור לבדיקה.
הנהג עורר את חשדם של השוטרים כאשר ניסה לחמוק מהחסימה והאיץ את מהירות נסיעתו. מתוך חשש לפריצת המחסום וסיכון הכוחות, השוטרים כיוונו נשק לעברו והביאו למעצרו המיידי במקום.
לאחר מעצר הרכב הבחינו השוטרים בהתנהגות חשודה ולחוצה של הנהג, שפנה אל השוטר וציין כי הוא עתיד להתחתן. "שחרר אותי אל תעשה לי בעיות אני מתחתן השבוע", כך אמר.
בשל כך, השוטרים החליטו לבצע חיפוש, במהלכו תפסו אקדח FN ותחמושת שהיו מונחים לצדו של הנהג בתוך גרב.

החשוד, בן 23, נעצר להמשך חקירה בתחנת משטרה, ממנה עלה כי אכן – שלושה ימים לאחר מכן, ב-12 בספטמבר, הוא היה עתיד להינשא לבחירת ליבו.
מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בנוף הגליל נצרת. מחר צפויה פרקליטות מחוז צפון להגיש נגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים (30 ספטמבר).








