"סכסוך בין ארגונים" ברחובות: פיצוץ מטען וירי בתוך זמן קצר

שתף כתבה עם חברים

לילה אחד בחול המועד ברחובות: קצת לפני חצות התקבל דיווח על פיצוץ ברחוב כובשי החרמון, ב-02:00 הוזעקו שוטרים בגלל יריות בפינת הרחובות רייפן וטשרניחובסקי. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של ארבעה חשודים

(צילום ארכיון להמחשה בלבד, רשתות חברתיות)

שני אירועים חריגים, תוך שימוש באמל"ח, התרחשו בלילה בין שני לשלישי בעיר רחובות (29 בספטמבר). המשטרה עצרה את שני הצדדים, כך נודע לראשונה לאתר "פוסטה".

קצת לפני חצות, התקבל דיווח על פיצוץ ברחוב כובשי החרמון בעיר. למקום הוזעקו כוחות הצלה ומשטרה שהבחינו בשרידי מטען חבלה בכניסה לבניין מגורים. איש לא נפגע, אך נגרם נזק.

זמן קצר לאחר מכן, סמוך לשעה 02:00, התקבל דיווח על ירי בפינת הרחובות יעקב רייפן ושאול טשרניחובסקי. שוטרים שהגיעו למקום הבחינו בשרידי ירי באזור מגורים.

מחקירה ראשונית של שוטרי תחנת רחובות במרחב שפלה עלה חשד לקשר בין שני המקרים.
על פי החשד של המשטרה, על רקע מה שהוגדר כ"סכסוך בין ארגונים", נזרק מטען לעבר בניין ובתגובה לאירוע זה בוצע ירי לעבר ביתו של הצד השני בסכסוך.

במסגרת החקירה נעצרו בתוך שעות ספורות ארבעה חשודים, שנכלאו והובאו לבית משפט השלום בראשון לציון, בבקשה להאריך את מעצרם.

בגין הנחת המטען והיזק לרכוש:
יוסף צ'אנה (29) מרחובות.

בגין ירי, קשירת קשר ואיומים:
יוגב אברהם (23)  מרחובות
אלמוג אברהם (21)  מרחובות
אלירן בן חמו (40) מנס ציונה

השלושה מוכרים למשטרה: כך למשל, יוגב היה עצור בחודש אוגוסט על ירי בצפון בארץ.
אלמוג, נעצר לפני מספר חודשים על איומים ועבירות רכוש.
בן חמו היה מזוהה בעבר עם העבריין צח ברקוביץ' שנרצח במרס 2024. לפני מספר שבועות הופנה בן חמו לבית משפט קהילתי בתיק עבירות רכוש.

החשודים הכחישו את המיוחס להם וחלקם אף מסרו טענות אליבי. בדיון בעניינו של החשוד צ'אנה, שנעדר עבר פלילי, טען סניגורו, עו"ד קובי בן שעיה, כי סמוך לפני הפיצוץ אמש מרשו היה בהופעה עם בתו בתל אביב.

במהלך הדיון, סירב נציג המשטרה לחשוף פרטים מהחקירה או הראיות בתיק. עוה"ד בן שעיה שב והכחיש את המיוחס למרשו, תוך שטען כי אין לחוקרי המשטרה בדל של ראיה. הוא הפנה את החוקרים אל האינסטגרם של החשוד, שלדבריו מוכיח כי היה בהופעה.

אולם במשטרה התעקשו כי ישנה אינדיקציה למעורבותו באירוע.

בתום הדיון, השופטת דר להב, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו עד ל-1 באוקטובר, תוך שציינה כי ככל שתתברר טענת האליבי כמוצדקת – תוכל היחידה החוקרת לשחרר את החשוד בהקדם.

מיקום האירועים רחובות בסיוע בינה מלאכותית
מיקום האירועים ברחובות בסיוע בינה מלאכותית

בתוך כך, בדיון של שלושת החשודים בירי סירב נציג המשטרה לחשוף פרטים מהחקירה, חלקו של כל אחד מהחשודים או הראיות בתיק. מהדיון עלה, כי החשודים נתפסו זמן קצר לאחר הירי בדירה בנס ציונה.

סניגוריהם של החשודים, ביניהם עו"ד עדן פרדו ממשרדה של עו"ד שני מורן, הכחישו את המיוחס למרשיהם, תוך שטענו כי החשד מתבסס על מידע מודיעיני בלבד.

כך או כך, בתום הדיון, השופטת דר להב, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר תוך שהגיעה למסקנה כי בתיק החקירה ישנן אינדיקציות שאינן רק מודיעיניות אלא בגדר ראיות הקושרות את כל שלושה החשודים לאירוע.

לנוכח קביעה זו, מעצרם הוארך עד 1 באוקטובר.