שוטרי תחנת משטרת נתב"ג עצרו את רבקה סבן (23) מנתניה ורפאל ארפי (27) מירושלים בחשד להחזקת סמים וסחר בהם. זאת לאחר שסבן נחתה בנמל התעופה בן גוריון בטיסה מצרפת, ובכבודה שלה אותרו בקבוקים עם חמישה ליטרים של תחליף סם מסוג מתאדון (אדולן).
סבן נלקחה לחקירה בתחנה, ואילו ארפי הגיע לתחנה מאוחר יותר. בחקירתה טענה הצעירה כי נתבקשה להביא את החומר עבור אדם אחר ששמו עלה במהלך החקירה. לדבריה, נאמר לה שהיא עושה בכך מצווה. החשוד מסר גרסה דומה לזו של החשודה. לאתר "פוסטה" נודע כי תחליף הסם הובא לישראל על ידי החשודה, במטרה לספק אותו לאדם הסובל מבעיות בריאותיות מורכבות. האיש מחזיק באישור רפואי וזכאי לקבל 200 מ"ל מתאדון, כמות שכנראה לא מספיקה לו.
החשודים הובאו ביום חמישי לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בחמישה ימים (13 נובמבר). השופטת זהר דיבון סגל קבעה כי כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרם של השניים עד 15 בנובמבר.
בדיון שני ביקשה המשטרה להאריך בארבעה ימים נוספים, את מעצרם של החשודים, המיוצגים על ידי עורכי הדין אברהם איילון ודוד פאל (15 נובמבר).
השופטת דיבון סגל קבעה כי "קיים חשד סביר כאשר החשודים מודים במיוחס להם", אולם הוספה כי "מתיק החקירה עולה כי החשוד תיווך בין קרוב משפחה לבין החשודה על מנת לייבא לארץ סם מסוכן מסוג מתאדון במשקל של כ- 5.5 ק"ג ברוטו".
לדברי השופטת, "הטענה הועלתה על ידי החשודים בהזדמנות הראשונה ובמהלך הארכת המעצר הובהר כי אלו אכן פני הדברים. קרוב המשפחה נחקר תחת אזהרה בחשד לייבוא הסמים ובתום החקירה שוחרר בתנאים לאחר שמסר כי הוא מחזיק באישור רפואי. אשתו נחקרה בעדות פתוחה ומסרה כי היתה מעורבת בהליך קשירת הקשר ובייבוא הסמים (לא נחקרה תחת אזהרה)".
עם זאת סברה השופטת כי "מדובר במקרה חריג באופיו ובנסיבותיו. אין המדובר בייבוא סמים קלאסי אלא בייבוא סמים על-ידי קרובי משפחה, שנועד לאספקה לאדם מבוגר, בן 67, הסובל מבעיות בריאותיות מורכבות. המסוכנות הנשקפת מן החשודים אינה מחייבת הותרתם במעצר".
לאחר שהשופטת הורתה על שחרורם של החשודים בתנאים מגבילים שונים, המשטרה הגישה ערר לבית המשפט המחוזי מרכז וטענה כי אותו קרוב משפחחה נזקק כאמור רק ל-200 מ"ל של החומר. "המסוכנות עצמה נובעת מעצם הכמות", הצהיר בדיון נציג היחידה החוקרת, אולם לאחר התייעצות עם הממונים עליו – החליט לחזור בו מהערר.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר