אומ"ץ: הקמת ועדת חקירה לפרשת הצוללות במקביל לתיק הפלילי

שתף כתבה עם חברים
מנהל לשכת נתניהו לשעבר, דוד שרן, בבית המשפט

דיון ראשון בתיק הצוללות נערך באולמו של השופט בני שגיא בבית משפט המחוזי בתל אביב (21 יוני). בדיון התברר כי סוגיית הייצוג של מרבית הנאשמים טרם הוסדרה סופית.

התובעים, עורכי הדין אלעד פנחס וטל תבור מפרקליטות מיסוי וכלכלה, אמרו כי כל סנגור שייכנס לתיק יצטרך לעבור הליך סיווג ולהתקין במשרדו אמצעי ביטחון כדי לקבל את חומרי החקירה העוסקים ברכש בטחוני. "אנו פועלים על מנת לאתר גורם שיוכל לסרוק מדיה מגנטית מסווגת. מדובר בכ- 120 ארגזים ובמאות דיסקים", אמרו התובעים. "רוב הדיסקים מתעדים חקירות של הנאשמים ועדים בתיק".

בין הנאשמים סוכן המספנה הגרמנית מיקי גנור, סגן ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר אבריאל בר יוסף, מנהל לשכת ראש הממשלה דוד שרן, השר לשעבר מודי זנדברג, מפקד שייטת 13 לשעבר שי ברוש והיועץ הפוליטי רמי טייב. הפרקליטות תבקש לערוך את הדיונים בדלתיים סגורות.

בתחילת השבוע קרא שר הביטחון בני גנץ להקמת ועדת חקירה ממלכתית בפרשה ולחקירת הליכי רכש בטחוני. יו"ר תנועת אומ"ץ פליצ'ה פלד ועו"ד יצחק מינא פנו אתמול לשר גנץ ובירכו אותו על כוונתו לקדם הקמת ועדה.
פלד הזכיר כי תנועת אומ"ץ בראשות אריה אבנרי, מייסד התנועה המנוח, היתה הראשונה לחשוף ב-2016 את החשדות לשחיתות בהליכי רכש הצוללות. אבנרי פנה בזמנו למבקר המדינה והתריע נגד מינויו המתוכנן של סגן ראש המל"ל, בר יוסף, לתפקיד ראש המל"ל המיועד. אבנרי כתב כי "לתנועת אומ"ץ הגיע מידע משמעותי על חשד לקבלת טובות הנאה ופעילות בניגוד עניינים של אותו בכיר מל"ל עם גורם פיננסי מרכזי בחו"ל… אומ"ץ דורשת כי טרם אישור המינוי ייבדקו החשדות ביסודיות ובדחיפות".
שנה לאחר מכן פורסמו התחקירים של רביב דרוקר בפרשה.

תנועת אומ"ץ פרסמה בהודעה היום כי היא רואה חשיבות ציבורית לחקירת תקינות הליכי הרכש במשרד הביטחון ובמשרד ראש הממשלה, מעבר להיבטים הפליליים. לדברי פלד, הליכי החקירה ישמשו עוגן לאמון הציבור ויסירו את עננת הספקות שנותרה מעל הפרשה.

השארת תגובה

תגובה אחת על “אומ"ץ: הקמת ועדת חקירה לפרשת הצוללות במקביל לתיק הפלילי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *