אחרי 37 ימים במעצר, שוחררו בהסכמה כל העצורים להם יוחס דרג בכיר בארגון הפשע לכאורה של בני שלמה, מלבד שלמה עצמו שיישאר במעצר עוד חמישה ימים. בני הזוג שגית ואבי אוסעדון, בעלי הצ'יינג' בו הולבנו לפי טענת המשטרה מיליארדים, שוחררו למעצר בית של שלושה שבועות, בהפקדה של 100 אלף שקל כל אחד.
זוהיר רואשדה ושרון אבו חלתם מפעילי חברות הקש לכאורה, שוחררו בפקדון של 60 אלף שקל. המשטרה פרסמה הודעה ומסרה כי עדיין יש כוונה להגיש נגדם כתב אישום בתוך 20 יום, בתקופת מעצר הבית, עם בקשה לחילוט זמני של נכסים בעשרות מיליוני שקלים שנתפסו אצל החשודים.
היום אושרה בקשה להארכת מעצר שלישית בתום מעצר של 30 ימים לבני שלמה. השופטת נועה חקלאי מבית משפט השלום באשקלון קבעה: "לאור הכמות המשמעותית של פעולות החקירה שיש לבצע, אני נעתרת לבקשה במלואה ומורה על הארכת מעצרו עד 24.2".
עורכי הדין נעמה אלחדד, נס בן נתן וג'וליאן חדאד טענו כי המשטרה מושכת את הזמן ביחס לבני שלמה, כאשר כל כמה ימים מבקשת הארכת מעצר נוספת מבלי שמוטחות בו ראיות. "הגיע השלב שבית המשפט צריך להפעיל סנקציה כנגד התנהלות התביעה", אמרו הסנגורים, שתיאמו פגישה עם נציב הביקורת דוד רוזן.
את החשודים ששוחררו מייצגים עורכי הדין מיכה גבאי ואייל אוחיון, יצחק איצקוביץ ומירן בן חמו, מאיר ארנפלד ונתי טרבלסי. עו"ד גבאי מסר: "החקירה החלה בקול תרועה, ארגון פשע עם שלוחה פלסטינית, הלבנת הון בהיקף שלושה מיליארד, והסתיים בקול ענות חלושה. אין ארגון פשע ואין חיילים, כולם שוחררו".















