דף הבית > מבזקים פליליים > שוחררו שניים מהנאשמים בתיק תכנון פגיעה בעבריין באוקראינה
![]() | ![]() |
שלושה שבועות לאחר הגשת כתב אישום נגד שלושה בגין תכנון פגיעה בעבריין המתגורר באוקראינה, בית משפט השלום בראשון לציון הורה, בניגוד לעמדת הפרקליטות, לשחרר שניים מהנאשמים מהמעצר.
כזכור, בתיק הואשמו אירנה לייב פייסמן (31), רוסלן אומורזקוב (32) מכפר סבא ופיליפ פבריקנט (35) מבת ים. עם מעצרם ייחסה להם המשטרה עבירת ניסיון רצח, בטענה שתכננו לחסל את העבריין מרמה אשר שימש בעבר כעד מדינה נגד שוטר ושוהה כיום באוקראינה, אך לבסוף הוחלט כאמור להאשימם בקשירת קשר לפשע ובסחיטה באיומים של אותו עבריין על רקע סכסוך כספי.
עם הגשת כתב האישום, הגישה הפרקליטות נגדם גם בקשה למעצר עד תום ההליכים. אולם, סנגוריהם של השלושה עורכי הדין וואליד כבוב, עומר גואטה, שאדי נטור ומנשה סלטון עתרו לשחרורם. במסגרת הדיונים נשלחו השלושה לקבלת תסקיר מטעם שירות מבחן, אשר המליץ על שחרורם לחלופת מעצר.
![]() | ![]() | ![]() |
אולם, בפרקליטות שבו והתעקשו על הארכת מעצרם עד תום ההליכים בטענה כי נשקפת מסוכנות מהנאשמים. מנגד, עורכי הדין עתרו לשחרורם. השופט אייל כהן, ששמע את טיעוני הצדדים, הורה על שחרורם של פייסמן ואומורזקוב אשר מיוצגים על ידי עורכי הדין גואטה, כבוב ונטור , למעצר בית בפיקוח אנושי. השופט גם סבר כי אין במקרה הזה צורך במעצר באיזור אלקטרוני.
בעניינו של פבריקנט, המיוצג על ידי עו"ד סלטון, טרם ניתנה החלטה ודיון בעניינו יתקיים ב – 18 ביולי לאחר קבלת תסקיר מטעם שירות מבחן.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם