אלי דהן וחברו נעצרו בגין ניסיון חיסול ברובה דיג

שתף כתבה עם חברים

אלי דהן באחד המעצרים הקודמים

כחודש לאחר ניסיון חיסול של נתנאל ג' (28) בחיפה באמצעות רובה דיג, המשטרה עצרה שני חשודים במעורבות במעשה. השניים – אלי דהן (39) וחברו מתן יטח (26) מחיפה – הובאו לבית משפט, אך שם שוחררו ללא תנאים מגבילים. 

כזכור, ב – 6 בפברואר, ברחוב חורב בחיפה, נורה חץ מטווח קצר לעברו של נתנאל, בעל עבר פלילי מכביד במגוון עבירות רכוש ואלימות שבגינן ריצה מאסרים, בעת שזה נסע ברכבו. החץ חדר את פניו של נתנאל, אך בנס לא פגע במוחו. באופן מדהים, למרות הפציעה הקשה נתנאל שמר על קור רוח, החזיק את החץ הארוך – שנכנס דרך הלחי ויצא מהלסת התחתונה – ורץ במהירות לחדר המיון של בית החולים כרמל.

"ראינו את חץ הפלדה הענק, בגודל 60 סנטימטרים ובעובי של 70 מילימטרים חודר מלחי ימין, עובר את הפה והלסת התחתונה, ויוצא החוצה. זה היה פשוט נס איך החץ לא פגע במוח, בעיניים או באיברים קריטיים הנמצאים בראש", ציין בזמנו מנהל יחידת פה ולסת בבית החולים כרמל, ד"ר גוסטבו מואיגר.

בניתוח חירום שארך שלוש שעות, ובאמצעות ציוד כירורגי עדין ומדויק, שלף הצוות הרפואי את החץ תוך ביצוע שחזור מדויק של כל רצפת הלסת התחתונה. לאחר התאוששות מהירה, שוחרר נתנאל מבית החולים. "אני חושב שקרה לי נס ואלוהים אוהב אותי על שנשארתי בחיים", אמר לאחר שהתאושש. "בבית החולים הצילו את החיים שלי".

המשטרה אומנם פתחה מיד בחקירה, אך שמרה על עמימות ולא חשפה את פרטי האירוע או נסיבותיו. אתמול (1.3.18) נעצר בצהריים דהן, שעל פי המודיעין המשטרתי, הוא וחבורתו נוהגים להסתובב עם רובי דיג וציוד צלילה ברכב על בסיס קבוע. בשנת 2016 הוא כבר נעצר בחשד שירה חץ מרובה דיג לראשו של עבריין אחר. החשד כלפי דהן בהקשר לניסיון החיסול של נתנאל עלה כבר בסמוך לאירוע, אך המשטרה ביצעה פעולות חקירה שונות בניסיון לחזק את החשד נגדו.

נתנאל ג' עם מנהל יחידת פה ולסת, ד"ר גוסטבו מואיגר

כאמור, אתמול, דהן נעצר שוב – והפעם עם חברו יטח, המוכר גם כן למשטרה. השניים הובאו הבוקר לבית משפט השלום בחיפה כשהיחידה החוקרת יחסה להם עבירות של קשירת קשר לפשע ופציעה כשעבריין מזויין. בדיון ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשמונה ימים.

בפתח הדיון הסביר נציג המשטרה, רס"ב אשר מזרחי, כי דהן נעצר לאחר שנצפה נוהג בצורה פוחזת נגד כיוון התנועה, ולאחר שברכבו אותר רובה דיג שלטענת המשטרה מתאים לרובה שבאמצעותו נורה נתנאל.

בחקירתו שמר דהן על זכות השתיקה וכן סירב למסור את המספרים והקוד הסודי של מכשירי הטלפון שנמצאו ברשותו.

בדיון חשף נציג המשטרה כי בעת האירוע נתנאל לא היה לבד ברכב. לאתר "פוסטה" נודע כי ברכב הייתה עמו בעת המקרה עורכת דינו. עוד התברר כי המשטרה בדקה מצלמות אבטחה באזור הירי, אשר תיעדו חלק מהאירוע.

 צילום סי-טי שבו נראה החץ בתוך פניו של נתנאל

בתום הדיון, בו הכחיש סנגוריהם של השניים עו"ד יובל זמר את המיוחס למרשיו, קיבלה השופטת קרן אניספלד שבחנה את תיק החקירה את עמדת הסנגור כי "בשלב זה אין תשתית של חשד סביר שעל יסודה ניתן להאריך את המעצר". באופן חריג להארכת מעצר ראשונה, השופטת נתנה החלטת שחרור מפורטת ומנומקת.

בהחלטתה ציינה השופטת שורה של פעולות חקירה שלא בוצעו על ידי המשטרה מאז האירוע ולא ניתן לכך כל הסבר. קושי נוסף שציינה השופטת מתייחס לתאריכי הידיעות המודיעיניות שמצויות בתיק. "גם לגבי נתון זה לא מצאתי הסבר לפער הזמנים בין מועד מעצרם של החשודים שבוצע באקראי, כך לכאורה על פי טיעוני היחידה החוקרת והחומר שבתיק, לבין תאריכי הידיעות הללו". עוד ציינה השופטת כי לא מצאה בתיאורים בתיק החקירה זיהוי של החשודים שמקיים חשד סביר. "עצם תפיסת החשודים ברכב שהבעלות בו נותרה עלומה בשלב זה, כאשר ברכב מצוי רובה דייג שאחזקתו כשלעצמה אינה בלתי חוקית אינה מחוננת חשד סביר".

עו"ד יובל זמר

לאור קביעות נחרצות אלו, הורתה השופטת על שחרורם של דהן ויטח ללא תנאים מגבילים תוך היא מציינת כי "מאחר ואין תשתית ראייתית של חשד סביר הרי ששתיקתם של החשודים בחקירה אינה יכולה לחזק את מה שלא קיים באופן עצמאי נגדם".

המשטרה לא השלימה עם ההחלטה, ומיהרה להגיש ערר לבית המשפט המחוזי בחיפה. אולם, כבר בפתח הדיון ועוד לפני שהחשודים הועלו לאולם הדיונים הסכים השופט סארי ג'יוסי עם עמדת בית משפט השלום והשאיר את החלטת השחרור על כנה.