החשוד בניסיון רצח ביבניאל נשלח לבדיקה פסיכיאטרית

שתף כתבה עם חברים

החשוד בעת המעצר

בית משפט השלום בטבריה האריך את מעצרו של ג' (42) מיבניאל החשוד בניסיון רצח של מטפלת של אמו.

כזכור, אתמול, סמוך לשעה 12:30, התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב ירדן על אישה שהותקפה בבית ביבניאל. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לה טיפול רפואי ופינו לבית חולים אשה כבת 56 במצב קשה מעורפלת הכרה, עם סימני אלימות בפלג גופה העליון.

"כשנכנסנו לבית ראינו באחד החדרים אישה שרועה על הרצפה", סיפרו חובש בכיר במד"א אביחי פרץ וחובש רפואת חרום מרדכי רחמים. "היא הייתה בהכרה וסבלה מפציעה בפלג גופה העליון. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים שכלל עצירת דימום וסיוע בנשימה ופינינו אותה תוך המשך טיפול לבית חולים כשמצבה קשה ויציב".

בבית החולים אליו פונתה הוציאו את הסכין תוך כדי פתיחת הצוואר בצורה מבוקרת כדי לא לפגוע בכלי דם גדולים או בעצבים. במזל גדול, הסכין לא חדרה לוושט או לגרון ולבית הבליעה, וכך לא נגרם נזק משמעות. האישה נמצאת כעת בהתאוששות.

עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום האירוע שוטרי תחנת טבריה אשר פרסו מחסומים וביצעו סריקות לאיתור החשוד. לאחר זמן קצר שוטרים שהיו בדרכם לפרוס את המחסום באזור ראש פינה הבחינו ברכבו של החשוד כשהוא מגיע מהנתיב הנגדי. הם ביצעו פרסה ולאחר מכן דלקו אחר החשוד עד למעצרו בצומת עמיעד.

עו"ד רואי מלינגר

מחקירה ראשונית עולה כי האישה מטפלת מזה שנים בקשישה. בשלב זה לא ברור הרקע לתקיפה. הבוקר הובא החשוד, שמיוצג על ידי עורכי הדין רואי מלינגר ודניאל דרוביצקי, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בעשרה ימים.

לאחר דיון קצר הוסכם בין הצדדים כי מעצרו של החשוד יוארך עד 18 בפברואר והוא ישלח לבדיקה פסיכיאטרית בתנאי אשפוז.