
בית המשפט העליון בוחן אפשרות לאפשר שידור ישיר של הדיון שיתקיים ביום שלישי הבא בהרכב תשעה שופטים, בשאלת פסילת הראיות מהחיפוש הלא חוקי שערכה המשטרה בטלפונים של ארבעת יועצי ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו (27 ביולי).
בחודש מרס קיבלה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, את בקשת יועצי נתניהו – יונתן אוריך, עופר גולן, יוסי שלום וישראל איינהורן, לערוך דיון נוסף בהרכב מורחב של שופטים בעניין ההיתר שניתן למשטרה לערוך חיפוש בטלפונים בצו בית משפט, אחרי שהמשטרה כבר חדרה למכשירים באופן בלתי חוקי.
כזכור, מדובר בחקירה נגד יועציו של נתניהו בחשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר, ובסוגייה העקרונית של הכשר בית המשפט לפעולות בלתי חוקיות שביצעה המשטרה, והשאלה האם לפסול קבילות אותן ראיות כבר בשלב החקירה.
בפסק הדין של בית המשפט העליון בהרכב רגיל של שלושה שופטים, התפצלו דעות ההרכב. השופטים נעם סולברג וג'ורג' קרא דחו את ערעור יועצי נתניהו על ההכשר בדיעבד שניתן לחדירה למכשירי הטלפון שלהם, בעוד השופט חנן מלצר היה בדעת מיעוט והמליץ על עריכת דיון בהרכב מורחב. "לתפיסתי, המשטרה מבקשת כאן אישור בדיעבד לפריצה אסורה", כתב השופט מלצר, "הכלל במקרה שכזה צריך להיות סירוב לבקשת הרשות החוקרת (אף כאשר מדובר בשלב החקירה)".

את יועצי נתניהו, המבקשים את פסילת הראיות שהשיגו חוקרי יאח"ה בחיפוש ללא צו, מייצגים עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, ליאור אפשטיין, מאור זינגר ומאיר ארנפלד.









