בית משפט הורה לשב"ס לאפשר לרמי עזרן לשוחח עם ילדיו מידי יום

שתף כתבה עם חברים

השופט אהרון משניות ציין את הודאת המשטרה לפיה אין לה מידע קונקרטי שיכול להצדיק מניעה גורפת של קשר טלפוני בין האסיר לילדיו

רמי עזרן

בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל את עתירתו של האסיר רמי עזרן והורה לשירות בתי הסוהר לאפשר לו לשוחח עם ילדיו מידי יום.

עזרן, בעל השתייכות כנופייתית שנחשב בעבר ליד ימינו של חגי זגורי, הועבר לאחרונה מהאגף השמור בכלא השרון להפרדה ארצית בכלא אשל. באתר פוסטה פורסם כי בעקבות מידע מודיעיני על שביתה מתוכננת עזרן הועבר לאחרונה במפתיע לצינוק של האגף הידוע לשמצה בכלא אשל, אבל אז השופט אהרון משניות התערב ואשתו של עזרן אף אמרה: "כששב"ס מנסה לפגוע בבן אדם אחד, הם צריכים להבין שהם פוגעים במשפחה שלמה".

גם הפעם, לאחר שנשללו מעזרו שיחות טלפון גם לילדיו ושב"ס סירבו לאפשר לו את קיומן, עזרן הגיש עתירה לבית לבית המשפט המחוזי, באמצעות עו"ד שני מורן.

לפני כשנה וחצי הורה בית המשפט לשב"ס לאפשר לעזרן לשוחח עם ילדיו במשך שעה בכל יום. בית המשפט קבע אז, כי כדי למנוע קשר בין הורה וילדיו, לא כצעד עונשי לפרק זמן מוגבל, אלא כאמצעי זהירות שאינו מוגבל בזמן, נדרשים שני תנאים מצטברים: אחד, קיום תשתית ראייתית קונקרטית שיכולה להצדיק נקיטת אמצעי כה פוגעני, ושני – לא ניתן להשיג את התכלית של שימוש באותו אמצעי, באמצעות נקיטת צעדים פחות פוגעניים.

כעת טענו בשב"ס כי קיים מידע מודיעיני המלמד על מסוכנות שמצדיקה את המשך מניעת הקשר הטלפוני. עם זאת. במידע שהוגשו לעיון בית המשפט פורטו בהרחבה מעשיו של עזרן בעבר, אך המשטרה ושב"ס לא טענו כי הוא השתמש בשיחות טלפון עם ילדיו לקידום פעילותו הפלילית.

השופט אהרון משניות קבע, כי שני התנאים שפורטו בהחלטה הקודמת מלפני שנה וחצי אינם מתקיימים במקרה הנוכחי: "המשטרה מאשרת בפה מלא כי אין ברשותה מידע כלשהו על מעורבות של ילדיו של עזרן בפלילים, וגם המידע המודיעיני אינו כולל ראייה קונקרטית כלשהי שיכולה לבסס חשש ממשי למעורבות כזו. לכן, לא ניתן לומר כי קיימת תשתית ראייתית קונקרטית שיכולה להצדיק מניעה גורפת של קשר טלפוני בין העותר וילדיו".

בכל הנוגע לתנאי השני, השופט הוסיף כי "גם אם קיים חשש ערטילאי צופה פני עתיד, הפקודה של הקשר הטלפוני בעצמה נותנת כלים פחות פוגעניים בכדי להתמודד עם חשש שכזה. לצורך זה ניתנה אפשרות להאזין לשיחות טלפון של אסירים, במקרים מסוימים, באמצעות סוהר שיימצא בסמוך לטלפון, ויוכל להאזין לשיחותיו של האסיר".

עוד הוסיף השופט: "בנסיבות האלה, ההחלטה בדבר שלילה מוחלטת של קשר טלפוני בין העותר וילדיו היא החלטה מרחיקת לכת ופוגעת יתר על המידע בזכות הבסיסית שלו לשמור לקשר שוטף עם ילדיו, מבלי שקיימת תשתית ראייתית קונקרטית שיכולה להצדיק פגיעה כה חמורה בזכות זו".

לבסוף כאמור, השופט הורה לשב"ס לאפשר לעזרן לקיים קשר טלפוני עם ילדיו, בתנאים שנקבעו על ידי בית המשפט בעבר.

השארת תגובה

תגובה אחת על “בית משפט הורה לשב"ס לאפשר לרמי עזרן לשוחח עם ילדיו מידי יום”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *