
שלושה ימים לאחר שתינוקת נפצעה אנושות באשקלון, על פי החשד כתוצאה מאלימות, מבית החולים נמסר הבוקר (רביעי, 23.10) על מותה.
כזכור, במהלך החג התקבל דיווח במוקד מד"א במרחב לכיש על תינוקת מחוסרת הכרה בבית באשקלון. חובשים ופאראמדיקים של מד"א טיפלו בתינוקת, בת 11 חודשים, ופינו אותה לבית החולים ברזילי במצב קשה, מורדמת ומונשמת, כשהיא סובלת מפגיעת ראש. בהמשך, לבקשת בית החולים, בהמשך הלילה צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א העביר את הפעוטה לבית החולים סורוקה להמשך טיפול. שם, הרופאים המשיכו בניסיונות לייצב את מצבה, אך בסופו של דבר, הבוקר היא כאמור מתה מפצעיה.
במסגרת חקירת המקרה, שוטרי תחנת אשקלון חקרו את הוריה של הפעוטה. נחקר גם פלסטיני, שוהה בלתי חוקי שהינו בן זוגה של האם, אשר הוא היה זה ששמר על הפעוטה בעת שהאם יצאה לבלות. לאחר חקירה ראשונית, המשטרה החליטה לשחרר את אביה של התינוקת, לאחר שלא עלה כלפיו כל חשד, בעוד שאימה ובן זוגה של האם הובאו להארכת מעצרם בבית משפט השלום באשקלון.
כמו כן עצרה המשטרה את תושב היישוב חורה, בחשד שסייע לחשוד להימלט לאחר המקרה. לטענת המשטרה, האיש הגיע לאשקלון ואסף את השב"ח, שציין בפניו כי ביצע עבירה מסוימת ועליו לברוח מהאזור. יש לציין כי מיד לאחר שדווח על המקרה, השב"ח עזב את הבית ובהמשך אף את אשקלון לכיוון שטחי הרשות הפלסטינית, אולם נוכח פעולות מהירות של המשטרה הוא אותר ונעצר סמוך לצומת פלוגות.
בדיון להארכת מעצר בן זוגה של האם טענה המשטרה כי לאחר שהתינוקת נחבלה קשות בראשה, הוא השאיר אותה אצל השכנים בבניין ועזב את המקום, כשבהמשך ניסה להגיע לכיוון חברון. כמו כן, הוא נחשד כי במספר הזדמנויות תקף את בת זוגו. בחקירתו טען החשוד כי התינוקת נפלה מידיו וכך נחבלה, אך במשטרה חושדים כי מדובר באלימות מתמשכת כלפי התינוקת. בתום הדיון, מעצרו של בן זוגה של האם הוארך עד ה-27 באוקטובר. מנגד, מעצרו של החשוד בסיוע לחשוד הוארך עד ה-24 באוקטובר.
סנגורו של החשוד, עו"ד יוסי דגה מהסנגוריה הציבורית, מסר בתגובה: "בחודשים האחרונים מרשי טיפל ודאג לתינוקת במסירות רבה. הוא נמצא במצב נפשי קשה. הוא משתף פעולה עם החוקרים ומסר גרסה להשתלשלות האירועים, על פי גרסתו לא הייתה לו כל כוונה לפגוע בתינוקת ולגרום לה לנזק. חשוב להדגיש כי הוא לא נטש את התינוקת ודאג שתקבל טיפול רפואי. אנו ממתינים שהמשטרה תבדוק את גרסתו".
עו"ד יעקב (קובי) פלומו, סנגורה של האם מטעם הסנגוריה הציבורית, מסר: "האם נמצאת במצב נפשי קשה. מדובר באם צעירה שנמצאת במערכת יחסים מורכבת וקשה. כבר בשלב זה אין מחלוקת כי האם לא היתה בבית בזמן האירוע שהוביל לפציעה וכי בן זוגה הוא שהיה עם התינוקת ולקח אחריות לאירוע. לאור זאת בית המשפט ציין שנכון היה לשקול את שחרורה, אך מכיוון שלא נמצאה חלופת מעצר האריך את מעצרה עד ליום חמישי. לפיכך, מצופה מהמשטרה לפעול לקיצור ימי מעצרה".
כעת, בעקבות מותה של התינוקת, יוחמר סעיף העבירה המיוחס לחשודים, לפחות לבן זוגה של האם.
עדכון
בית המשפט המחוזי קיבל ערר שהגיש עו"ד אורי דייגי מהסנגוריה הציבורית והורה לשחרר את האם החשודה בהתעללות בבתה. השופט קבע כי לא קיים חשד סביר לביצוע עבירה והורה על שחרורה של האם ללא תנאים.










יש טוענים הרבה גרושות מאחסנות בביתם מחבלים לפני פיגוע /ופמיניסטיות דואגות שלא יתפרסם /כמו שמאות אבות מנושלים מילדיהם מתאבדים /ותקשורת לא מעזה לפרסם מפחד מפמיניסטיות ששולטות