חיים אעקר, בן 20 מבית"ר עילית, הואשם לפני ימים אחדים בשלושה מקרים של ייבוא סמים לישראל. שני חשודים נוספים, טל כהן (25) מיבנה וצזר רזניק (57) מבני עייש, שיוצגו על ידי עו"ד איתן סבג ועו"ד טליה רם, שוחררו ממעצר.
ב-12 באוגוסט דווח בפוסטה על מעצרם של שלושה חשודים במעורבות ברשת בינלאומית של ייבוא סמים קשים, כאמור, רק נגד אעקר הוגש כתב אישום, המייחס לו שלושה מקרים של ייבוא, בכמות שידועה רק במקרה אחד. מכתב האישום, שהוגש על ידי הפרקליטות בתום חקירת ימ"ר ירושלים, במועד שקדם לאוגוסט 2018 ובדרך שאינה ידועה, קשרו אעקר וגרמן רזניק, בנו של צזר, ששוהה בחו"ל, קשר לייבא סמים לישראל.
לפי האישום הראשון, במסגרת הקשר טס אעקר לוורשה ב-11 באוגוסט אשתקד, שם פגש אדם שזהותו אינה ידועה וקיבל ממנו מזוודה עם תחתית כפולה, שהכילה סם מסוג ובכמות שאינה ידועה. ארבעה ימים לאחר מכן נחת בנתב"ג ונסע עם המזוודה לחולון, שם מסר אותה לאדם שזהותו אינה ידועה. בתמורה לייבוא קיבל 15 אלף שקלים.
באישום השני נטען כי ב-4 בינואר השנה טס אעקר שוב לוורשה, ושוב פגש אלמוני שהעביר לו מזוודה עם סם מסוג ובכמות שאינה ידועה. ב-8 בינואר הוא נחת בנתב"ג, ולמחרת נסע לחולון, שם מסר את המזוודה לאדם שזהותו אינה ידועה.
מהאישום השלישי, והמבוסס יותר מבחינה ראייתית, עולה כי אעקר קשר עם גרמן רזניק לייבא סמים לישראל באמצעות אדם נוסף, אותו יגייס הנאשם לצורך העניין, וידאג להבאתו אל מחוץ לישראל על מנת שיוכל לקבל את הסם, ולאחר מכן יטוס איתו חזרה לארץ.
ב-16 בינואר, נטען, רכש אעקר כרטיס טיסה מתל אביב לאודסה עבור מוטי זיידל וינברג (18) מירושלים, שלמחרת המריא לשם. במהלך שהותו בחו"ל, קיבל וינברג לידיו סם מסוג MDMA, וצזר רזניק רכש עבורו כרטיס טיסה חזרה לישראל. ב-24 בינואר המריא וינברג מבריסל דרך ורשה לישראל, כשברשותו מזוודה עם 4.96 ק"ג MDMA שחולקו לשלוש אריזות ושוב הוסלקו בדופן כפולה של מזוודה.
וינברג נעצר בנתב"ג והואשם כבר בחודש פברואר, ובימים אלו מתנהל משפטו. מהחקירה עולה כי מספר שעות לפני נחיתתו של וינברג בישראל, נמלט אעקר מהארץ וחזר לארץ רק לאחר שגורש לכאן בתום ריצוי מאסר בהולנד בגין ייבוא סמים מפרו להולנד.
מעצרו של אעקר הוארך מעת לעת, וכעת הוגש נגדו כתב אישום המתבסס על הודאתו, פלט כניסות ויציאות, עדות של שותפה לאחת מנסיעות ייבוא הסמים, כרטיס הטיסה שרכש לוינברג וראיות נוספות. עם הגשת כתב האישום נגד וינברג, המיוצג על ידי עו"ד שלום בן שבת, הוגשה גם בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
נוכח אזכורו של גרמן רזניק, ששוהה בימים אלו באומן שבאוקראינה כשתלוי ועומד נגדו הליך הסגרה בגין עבירות סמים, בשלושת סעיפי כתב האישום שהוגש נגד אעקר, ניתן להעריך כי עם הסגרתו הוא ייעצר בישראל.
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם
One Response
בשביל 15 אלף ?? ניצלו אותך אחי