
עבריין אשדודי, בן 30, ששוחרר ממאסר רק לפני שבוע, נפצע הערב (27.12.18) באורח בינוני מירי לעברו בעיר אזור.
סמוך לשעה 20:55 התקבל דיווח על ירי בתחנת דלק בכביש 44 פינת רחוב המכתש בעיר אזור. עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום כוחות הצלה ומשטרה, להם התברר כי הגבר שנפצע מהירי התפנה באופן עצמאי לבית חולים וולפסון בחולון. מבית החולים נמסר כי הפצוע בהכרה מלאה וסובל מפציעות בגפיים תחתונות.
שוטרי מרחב איילון שהגיעו למקום סגרו את הזירה. לצד גביית עדויות בשטח ובדיקת צילומי מצלמות אבטחה בתחנת הדלק ובעסקים שנמצאים במתחם, נשלחו שוטרים לבית החולים לצורך גביית עדות מהפצוע. ממה שידוע כעת, בעת שקבוצת אנשים עמדה מחוץ לרכבם, הגיח לפתע רעול פנים, ככל הנראה על גבי אופנוע, וביצע ירי של מספר רב של כדורים. המניע לירי טרם ברור, אך בחלוף זמן קצר התברר כי הגבר שנפצע הוא עבריין אשדודי המוכר היטב למשטרה. במהלך חייו הצעירים הסתבך שוב ושוב בעבירות אלימות חמורות.

לאתר "פוסטה" נודע כי רק ביום חמישי שעבר הוא השתחרר ממאסר כחלק ממבצע "שחרור מנהלי מוגבר", שבמסגרתו שוחררו 968 האסירים ביום אחד עקב הצפיפות בבתי הכלא. מדובר במאסר בן 15 חודשים שנגזר עליו במסגרת הסדר טיעון בתיק סחיטה אלים, יחד עם בן משפחתו, כשבין היתר נטען כי סחטו עולה חדש מצרפת ואיש עסקים מוכר. הפצוע גם מוכר כמי שמזוהה עם משפחת פשע מאזור השפלה.
במסגרת חקירת האירוע הערב, חוקרי המשטרה עכבו לחקירה שלושה אנשים שהיו עם הפצוע והיו אלו שפינו אותו לבית חולים. לאחר תחקורם של השלושה, שאחד מהם יוצג על ידי עו"ד שני מורן, הם שוחררו לאחר שהתברר כי אין להם מעורבות בירי.
ככל שעוברים הימים נראה כי השחרור ההמוני של אסירים בשבוע שעבר מגביר את הפשיעה ברחובות כשחלק מהעבריינים ששוחררו כבר הספיקו "לטעום" מהעולם העברייני שמחוץ לכלא.
כך למשל, ביום שלישי השבוע עצרו שוטרי תחנת יבנה את אברהם מניאן (47) מבת ים, בחשד שביצע מספר התפרצויות בקיבוץ שילר שבאזור רחובות. מניאן, שריצה עד לשחרורו מאסר על עבירות רכוש, רגיל להסתבך עם החוק באופן סדרתי. למעשה, מאז 1988 הוא צבר למעלה מ-16 הרשעות על עבירות סמים, רכוש ואיומים. אמנם עם שחרורו החל מניאן לעבוד, אולם המשטרה חושדת כי הוא גם חזר לסורו ופרץ למספר בתים בקיבוץ, מתוכם גנב לכאורה רכוש. מעצרו הוארך עד 30 בדצמבר.
עוד קודם לכן, בשבת שעברה נהרג יגאל גולד (25) מנהריה, ששוחרר אף הוא בשחרור ההמוני שנבע מבג"ץ שטח המחיה. גולד, שבחייו הספיק להסתבך בעבירות רכוש, סמים, אלימות והצתה, נהרג בתאונת דרכים בעת שרכב על אופנוע גנוב, למרות שמעולם לא הוציא רישיון. שלושה ימים לאחר ששוחרר ממאסרו, הוא התנגש עם האופנוע בעץ בנהריה ולצוות מד"א שהוזעק למקום לא נותר אלא לקבוע את מותו.








