העונשים לשלושה מאשקלון שהורשעו בתיק סחיטה בכוח של סוכן סמוי

שתף כתבה עם חברים

שניים מהנאשמים הורשעו במסגרת הסדר דיוני בין התביעה לבין עורכי הדין – ללא הסכמה על העונש. הנאשם השלישי נכנס רק בשלב מאוחר לאירוע וחלקו פחות משמעותי

video
play-sharp-fill
בסרטון: פשיטות המשטרה על בתי החשודים בעקבות פעילות הסוכן

בבית המשפט המחוזי בבאר שבע ניתן גזר הדין בעניינם של שלושה מוכרים למשטרה מאשקלון בתיק סחיטת סוכן סמוי.
כך נודע לאתר "פוסטה".

בדצמבר 2024 הגישה הפרקליטות, בתום חקירת ימ"ר לכיש, כתב אישום נגד השלושה:
יגאל חכמון (59), גיסו של שלום דומרני.
יוסף בחיאני (40).
שי אברהם (45).

כתב האישום ייחס לשלושה, כל אחד לפי חלקו, סחיטה של אדם אחר, שלימים הפך לסוכן סמוי והפליל הן את הנאשמים בסחיטתו והן חשודים אחרים בעבירות סמים.

בכתב האישום המקורי נטען כי החל מאוקטובר 2022 ועד למועדים הרלוונטיים בכתב האישום, הקורבן (שכאמור הפל בהמשך לסוכן) עבד בפיצוצייה באשקלון שנמצאת בבעלותו של חכמון.

האחרון, שמוכר למשטרה הן כאיש עסקים והן כגיסו של דומרני, הואשם כי יחד עם שניים אחרים סחט באלימות את העובד שנחשד בגניבה. לימים הפך הקורבן לסוכן משטרתי והמשיך להעביר לנאשמים כספי סחיטה, בסך כולל של 65 אלף שקל.

ב-8 בנובמבר 2023 התקשר חכמון לקורבן ודרש ממנו להגיע בדחיפות לפיצוצייה. הקורבן נעתר והגיע, אז חכמון ואדם נוסף טענו שנעלם תיק השייך לחכמון שהכיל כ-200 אלף שקל במזומן. לדבריהם, התיק הוחבא בחדר הסמוך למשרד שבפיצוציה.

חכמון הורה לקורבן לערוך רשימה של כלל העובדים שעבדו בפיצוצייה בחמשת החודשים האחרונים, ולקבוע להם מפגש עמו, בהמשך עבר הקורבן בדיקת פוליגרף ולטענת הנאשמים יצא דובר שקר ולכן עליו להשיב את הכסף. מרגע זה והלאה, התבצעו העבירות כלפי הקורבן.

לפירוט על כתב האישום המגולל מסכת ארוכה של סחיטה – לחצו כאן.

כתב האישום המקורי ייחס לנאשמים עבירות סחיטה בכוח, סחיטה באיומים וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על עדויות הקורבן-הסוכן, עדויות של אנשים נוספים, תמלולי האזנות סתר, עימותים בין הקורבן לנאשמים וראיות נוספות.

חכמון ובחיאני הורשעו במסגרת הסדר דיוני בעבירות סחיטה בכוח ובאיומים כדי לגרום לקורבן לשלם כספים.
ההסדר – שהושג לאחר טיעונים של עורכי הדין נס בן נתן, עמית דויטשר ועינב יתח – לא כלל הסכמה עונשית.

במסגרת הטיעונים לעונש לגבי חכמון וביחאני, הפרקליטות עתרה למתחם ענישה של 3-5 שנות מאסר. לגבי חכמון ביקשה הפרקליטות להטיל עליו עונש באמצע המתחם, ולגבי ביחאני בשליש העליון.
לגבי אברהם עתרה הפרקליטות למקם את עונשו בתחתית מתחם של 18-36 חודשי מאסר.

הפרקליטות הדגישה את חומרת מעשי הנאשמים, תוך ציון נזקים פיזיים, נפשיים וכספיים שנגרמו לקורבן. "מדובר באירוע מאורגן ומתוכנן שהוצא אל הפועל על ידי שלושת הנאשמים, תוך ניצול פחדו של הקורבן", אמרו בפרקליטות וביקשו לתת משקל משמעותי למשך הסחיטה ולסכום הכולל שנסחט.הסנגורים טענו כי הקורבן אינו אדם תמים, שהיה מכור לסמים, הופעל כסוכן סמוי ונמצא דובר שקר בבדיקת פוליגרף שנדרש לבצע.
כמו כן הצביעו הסנגורים על נסיבות חייהם של הנאשמים.

בנוסף, נטען על ידי ההגנה כי האירוע מעלה נסיבות מיוחדות לנוכח העובדה שמדובר בגניבה ולא בחוב, ולא כפי שקורה לרוב בתיקים שעניינם סחיטה.

עוד נטען כי הפיכת הקורבן לסוכן של המשטרה עיכבה באופן משמעותי את הפיכת החקירה לגלויה, כאשר בפועל המעשים בוצעו זמן רב לפני מעצרם של הנאשמים.

לאחר בחינת פסיקה בתיקים דומים, השופט אלון גביזון כתב בגזר הדין: "כתב האישום מפרט אירוע מתמשך, וברי כי התנהגות הנאשמים, קל וחומר כשפעלו יחדיו פגעה בתחושת הביטחון של המתלונן וגרמה לו לחרדה ולחשש לשלומו. יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מהעובדה כי בשלב מסוים הפך המתלונן לסוכן של המשטרה, ויש לצאת מנקודת מוצא כי מאותה נקודת זמן כבר לא חשש לשלומו כבתחילה".

עוד ציין השופט כי האלימות הפיזית כלפי הקורבן לא היתה במדרג הגבוה, הקורבן לא נזקק לטיפול רפואי ובחלק מהאירוע המתמשך הופעל כסוכן כאמור.

לגבי הנאשם אברהם צוין כי לא היה מעורב בחלקו הראשון של "הקשר הפסול" בין הנאשמים האחרים, והוא עודכן אודותיו רק לאחר סיום האלימות הפיזית והמילולית שנקטו שני הנאשמים המרכזיים כלפי הקורבן בעת שהיו אתו ברכב.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

מעשה הסחיטה החל טרם כניסתו של אברהם לאירוע וברי כי היה מתקיים גם בלעדיו – ציין השופט.

על חכמון, שמיוצג על ידי עו"ד בן נתן, נגזרו 14 חודשי מאסר בפועל.
על בחיאני נגזרו 18 חודשי מאסר, 16 חודשים מתוכם במצטבר למאסר שהוא מרצה כיום.

על אברהם, שמיוצג על ידי עו"ד יתח, הוטלו תשעה חודשי עבודות שירות.

כמו כן הוטלו על הנאשמים מאסרים מותנים וקנס בסכום מצטבר של 155 אלף שקל.