פוסטה TV: הצצה נדירה לשיחת המפכ"ל עם נציגי המשטרה בעולם

שתף כתבה עם חברים

השיחה התקיימה עם 15 נציגים באמצעות הזום, ובעקבות ניסיון הפיגוע שאירע בסוף השבוע האחרון בסמוך לנציגות ישראל בדלהי

video
play-sharp-fill
מפכ"ל המשטרה, רנ״צ יעקב שבתאי, שוחח עם נציגי משטרת ישראל ברחבי העולם באמצעות שיחת ווידאו (31 בינואר). זאת בצל האירוע שהתרחש בסוף השבוע האחרון שבו התפוצץ מטען בסמוך לנציגות ישראל בדלהי שבהודו.

״לאור ניסיון הפיגוע והמצב הביטחוני, אני מבקש לוודא שכולכם שומרים על דריכות וערנות ושומרים על ביטחונכם ובטחון בני משפחותיכם", אמר שבתאי בשיחה. "יש לרענן את נהלי האבטחה ולפעול לאורם. ברור לכל כי נציגי מדינת ישראל בחו״ל מהווים מטרה של ארגוני טרור, ומדינת ישראל תעשה כל שביכולתה על מנת להגן עליכם. בהזדמנות זו אני מביע הערכה רבה על עבודתכם המקצועית ובפרט בתקופה מאתגרת זו של אתגרי הקורונה. פעילותכם חשובה ומשמעותית, ואתם מביאים כבוד רב למשטרת ישראל ומדינת ישראל״.

זה המקום לציין כי האגף לחקירות ומודיעין של משטרת ישראל, באמצעות חטיבת המודיעין, מפעיל 15 נציגים ברחבי העולם, כולם קציני משטרה. במשטרה מציינים כי פעילות הנציגים מאפשרת שיתוף פעולה בינלאומי נרחב עם ארגוני אכיפה שונים בעולם, שמטרתו היא חיזוק יכולות אכיפה ומניעה של תופעות פשיעה שונות. כל זאת בדגש על פשיעת הסייבר, הלבנת הון והפשיעה המאורגנת והבינלאומית.

פעילותם של הנציגים מאפשרת למשטרה יכולות אכיפה בינלאומיות. הנציגים מעשירים את יכולות המשטרה ומאפשרים התמודדות אפקטיבית עם פשיעה חוצת גבולות, המשפיעה באופן ישיר גם על האזרחים בישראל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *