נעצר שלומי אוחיון שהיה מבוקש על אירוע הירי בסולחה אצל הרב קוק

שתף כתבה עם חברים

סנגורו הסכים למעצרו ליומיים וכאשר לא נמצאו ראיות למעורבותו בירי הוא שוחרר והורחק מטבריה

גורמים מהעולם התחתון והמשטרה קדמו את הסולחה. הרב דב איסר הכהן קוק נכנס לסייע במתקן כליאה (צילום עצמי באדיבות אתר כיכר השבת)

משטרת טבריה עצרה את שלומי אוחיון מטבריה, שהיה מבוקש בחשד למעורבות באירוע הירי והתקיפה במפגש סולחה שנערך במתחם הרב קוק בטבריה לפני יום הכיפורים.

אוחיון השתחרר לאחרונה ממאסר ממושך של 12 שנה על נסיון רצח של עבריין טברייני בשם כפיר דדון. הוא הורשע אז בעקבות עדויות נגדו של גורמים בסביבה הקרובה של דדון, בינהם אחיו של נפגע העבירה.

לאחרונה, סמוך לשחרור שלו מהכלא החלה מתיחות בעולם התחתון בעיר על רקע החשש מנקמה של אוחיון בדדון מצד אחד, אבל גם מפגיעה של האחים דדון מצד שני. גורמים שונים מהעולם התחתון והמשטרה בחשו בקדרה בנסיון להגיע לסולחה מוסכמת בין הצדדים, והגורם שנבחר לנהל את הסולחה היה הרב דב איסר הכהן קוק אשר נחשב לגורם סמכותי בקרב בכירי העבריינים במדינה.

כך, סמוך ליום הכיפורים הגיעו הצדדים לבית הרב. ל"פוסטה" נודע כי תחילה נכנס אוחיון והרב קוק הבהיר לו כי הוא יהיה חייב לפצות את כפיר דדון, מאחר והיה מדובר בפגיעה פיזית חמורה בו באירוע הירי ההוא לפני 12 שנה. אוחיון ביקש מהרב לדון שנית בהחלטה שלו, שכן הרב לא לקח בחשבון את העובדה שלאחים דדון היה חלק ישיר בהפללה שלו ובהרשעה שהובילה למאסרו הממושך.

על רקע אי ההסכמות הכרעת הדין התעכבה, והרב ואנשיו יצרו קשר עם גורם בכיר ביותר בעולם התחתון, תושב המרכז אשר נחשב לחסידו של הרב קוק, כדי שיחווה דעתו בסוגיות שעל הפרק ויפעיל את השפעתו.

בעוד אנשי הרב מנהלים התייעצויות קדחתניות עם אותו גורם ואחרים לצורך פתרון המחלוקת, המתינו הצדדים מחוץ לבית, אבל שם התפתחה תקרית אלימה. לפי המשטרה, אוחיון תקף את דדון או מי מאנשיו אלא שאז לפי צילומי מצלמות האבטחה, כפיר דדון נראה כמי ששלף אקדח ופתח בירי לעבר אוחיון שהצליח לחמוק ללא פגע ונמלט מהמקום.

עו"ד דורון נוי

לאחר המקרה נעצר יריב לוי שמקורב לשלומי אוחיון, אולם שני המעורבים העיקריים אוחיון ודדון ירדו למחתרת. אוחיון נעצר ביום רביעי 7.10 כשנתפס בדירת מסתור באחד היישובים בצפון, אולם דדון עדיין מבוקש לחקירה ומיוחס לו כאמור ביצוע הירי עצמו.

השופטת מאג'דה ג'ובראן מבית משפט השלום בנצרת קיבלה את הצעתו של הסנגור עו"ד דורון נוי ממשרד נוי סננס שפרלינג וחצרוני, להאריך בהסכמה את מעצרו של אוחיון ליומיים בלבד, במהלכם תידרש המשטרה להצביע על ראיות משמעותיות הקושרות אותו לביצוע הירי.

כעבור יומיים משלא הוצגו ראיות בהתאם הוא שוחרר בתנאים מגבילים. מעצר בית עד יום ראשון ולאחריו הרחקה מהעיר טבריה למשך שבועיים.

השארת תגובה

7 תגובות על “נעצר שלומי אוחיון שהיה מבוקש על אירוע הירי בסולחה אצל הרב קוק”

  1. בוא נתחיל מזה שרק אני זה שמחליט מה יהיה או לא יהיה עם כל הכבוד לכבוד הרב אני בעל הבית כאן וחוץ מזה הבן אדם ישב 12 שנה על מה יש לו לפצות פה במידה ויתברר שהם קשורים לכניסתו לכלא אני ידון במקרה ויסע לטבריה בלי קשר הולך לתרום גמח למסכן של ק אדרי שיהיה לו לחלב במכולת ולמסכן מיבנאל שברח מעפולה א א לתת לו גמח ואיזה פיצוץ טוב לפנים ככה לרגל החגים שעברו

  2. התקשרו ל…. הבורר שיתן דעתו, אבל מה לעשות שיש להם פתיל קצר ועד שהגיע התשובה מהמומחה,הדיין,הבורר,נשבר להם והתחילו לשלוף אקדחים סכינים והיה שמח.

  3. למגיב בעל הבית אתה סתם… שמגיב כל היום בפוסטהה שאוטוטו הולך לאכול…

  4. כולם כאן עבריני מקלדת כאילו מבנים ויודעים חחחחח אין לכם מושג מכלום

  5. ואללה אני בשביל הרב יעשה הכל גם עם מישהו ילשין עלי והרב יבקש ממני לרדת מהסיפור בלי לחשוב פעמים אני מנשק תרב ומה שתגיד קדוש וגם עם הוא יגיד לי לפצות אותו אני יפצה בשביל הרב… ובמיוחד שזה רב כזה קדוש אחרי 120 מי יהיה איתך שם במשפט עם לא הרב מי יציל אותך מכל הקטגורים שהבאת על עצמך יש לך סנגור יותר גדול מהרב קוק ואאלה זה מלאך צוואות חבל באמת חבל זה סיפור שצריך להיגמר בשביל הרב בלי מתווכים ובלי כלום רק בשביל הרב בשבילכם

  6. בעל הבית אמליץ עליך על האח הגדול אני נכנס לאתר פוסטה רק כדי לקרוא את התגובות שלך אני מאמין שאת תמורת 150 אלף שקל אתה תהיה שוורצמן הבאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *