
המחלקה הבינלאומית בפרקליטות הודיעה כי הושלמה הסגרתו לארצות הברית של אלכסנדר בלוק גורביץ' (49) מבת-ים. גורביץ חשוד כי ניצל פרצת אבטחה במערכת קריפטו וגנב טוקנים – מטבעות דיגיטליים בשווי מיליוני דולרים. הוא יעמוד למשפט בארה"ב בגין עבירות מרמה, העברת טובין גנובים והלבנת הון.
בלוק, בעל אזרחות ישראלית ורוסית, ביצע לפי הנטען את העבירות כאשר לא היה בארץ, אך בחודש מאי 2025 הוא נעצר בנמל התעופה בן-גוריון לבקשת ארה"ב, בעת שהיה בדרכו לרוסיה.
לפי בקשת ההסגרה האמריקאית, בלוק איתר חולשה במערכת של חברת "נומאד" האמריקאית (Nomad), המשמשת להמרת מטבעות קריפטו בין רשתות בלוקצ'יין שונות באמצעות נעילת מטבעות כנגד הנפקת "טוקנים".
לפי החשד, בלוק שינה את קוד המחשב המוודא את נעילת המטבעות, כך שהמערכת תנפיק לו ייצוג דיגיטלי מבלי שהופקדה על ידו כל תמורה בפועל. נטען כי הוא משך מארנקה של חברת "נומאד" טוקנים בשווי כולל של כ-2.8 מיליון דולר, נכון ליולי 2022. בהמשך המיר את הטוקנים למטבעות ביטקוין ואת'ריום והעבירם בין ארנקים דיגיטליים שונים בניסיון לטשטש את העקבות.
במסגרת הראיות שהציגה ארה"ב בהליך ההסגרה, היו התכתבויות ברשת טלגרם שביצע בלוק תחת חשבון אנונימי, עם סמנכ"ל הטכנולוגיות של "נומאד". נטען כי בלוק זוהה כבעל החשבון ששוחח עם בכיר חברת נומאד, ובאותן התכתבויות ציין כי הוא איתר חולשת אבטחה, הודה לכאורה בביצוע גניבה בסכום נמוך, החזיר כמה טוקנים ודרש פרס של חצי מיליון דולר בגין איתור הפרצה במערכת.
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי יש אחיזה לאישומים נגד בלוק בארה"ב, ואישר את הסגרתו. לאחר מכן שכר בלוק את שירותיו של עו"ד שרון נהרי אשר נכנס לתיק בשלב הערעור לבית המשפט העליון, ואף הגיש בקשה לדיון נוסף בפני הנשיא יצחק עמית.
עו"ד נהרי העלה טענות משפטיות תקדימיות. פסק הדין של בית המשפט העליון קבע כי העבירה לכאורה של "חדירה לחומר מחשב" תפורש בהרחבה, כך שתחול גם על ניצול פרצות אבטחה וטעויות תכנות. עוד נקבע, כי פומביותן של רשתות הבלוקצ'יין בהן מתועדת המרת המטבעות אינה שוללת עבירת הלבנת הון, שכן זהות בעלי הארנקים המבצעים את הפעולות נותרת אנונימית.
עו"ד שרון נהרי מסר בתגובה: "בית המשפט הכיר בכך שהטענות שהעלינו מעוררות שאלה משפטית חדשה. הנשיא יצחק עמית ציין כי מדובר בהתפתחות טבעית של הפסיקה, אך לא מצא כי יש מקום להתערב במסגרת ההליך שנדון בפניו. ההחלטה אינה סוף הדרך מבחינתנו. בלוק מכחיש את המיוחס לו, והטענות לגופן יתבררו בבית המשפט בארצות הברית. נמשיך להיאבק שם על חפותו ולמצות את זכויותיו בהליך הפלילי".
