שב"כ – שב"ס: פלסטינים "דוחפים" טלפונים בחוץ ומבצעים עבירות קלות כדי להיעצר ולהבריח אותם

שתף כתבה עם חברים

ערנות סוהרים בכלא "מגידו" הביאה לסיכול הברחת 11 טלפונים סלולריים שיועדו למחבלים ונועדו לפי החשד להכווין פח"ע מחוץ לכלא

צילום: דוברות שב"ס

ביום שלישי (16.2) הובא עצור ביטחוני המשויך לארגון פת"ח למעצר בבית הסוהר "מגידו". במהלך הליך קליטתו, העצור עורר בהתנהגותו את חשדם של סוהרי מכלול הקליטה, מה גם שמכשיר המגנומטר צפצף ללא הפסקה מאזור בטנו. העצור נלקח לבדיקה בבית החולים "העמק" ובצילום רנטגן נתגלו בגופו שלוש חבילות חשודות באזור הבטן התחתונה. בהמשך פלט העצור מגופו שלוש חבילות ארוזות שהכילו 11 טלפונים סלולריים מסוג "סרסור" ו-15 כרטיסי סים. העצור נשלח לבידוד ונפתח נגדו תיק חקירה במשטרה.

בשב"ס מדגישים כי "ניסיונות הברחת ציוד אסור ופלאפונים בקרב עצורים ביטחוניים, שנעצרים על עבירות פעוטות על ידי כוחות הביטחון, ממשיכים כל העת. העצורים מסכנים את חייהם בנשיאת חבילות בתוך גופם, שברוב המקרים עלולים לגרום לסיבוכים רפואיים עד לכדי סכנת חיים. סוהרי שב"ס נדרשים לערנות וחיישנות תמידית לזיהוי ניסיונות הברחה על עצורים, אסירים, מבקרים ובכל דרך המובילה לתוך כותלי בית סוהר בכל זמן ומקום". לגבי המקרה הזה אמרו בשב"ס כי לפי החשד הטלפונים "יועדו למחבלים בבית הכלא ונועדו להכווין פח"ע מחוץ לכותלי הכלא".

מערכת הביטחון מסרבת לפרט אלו עבירות בדיוק מבצעים "המבריחים" בניסיון להחדיר טלפונים סלולריים אל מאחורי הסורגים, אולם באופן כללי ניתן לומר כי מדובר בעבירות כגון זריקות אבנים, החזקת סכין, התעמתות עם כוחות הביטחון וכדומה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *