
תושבת דרום הארץ, פנסיונרית משירות המדינה בשנות ה-40 לחייה, נעצרה בשבוע שעבר (7.8) בחשד לסחר בקנאביס. שוטרים איתרו בביתה כ-50 גרם, ובבית מכרה שלה שבו נוהגת החשודה לבקר עוד כ-250 גרם. האישה נעצרה בחשד להחזקה וסחר בסמים ביום רביעי בשעה 07:50, נלקחה לחקירה בתחנת המשטרה והכחישה כל קשר לסמים.
למחרת הובאה לבית משפט השלום באשקלון בבקשה להאריך את מעצרה בחמישה ימים, אלא שכאן ציפתה למשטרה הפתעה. הבקשה להאריך את מעצרה הוגשה רק בשעה 08:15, קרי 25 דקות מעבר ל-24 שעות ממועד מעצרה, מה עוד שהדיון עצמו החל סביב השעה 09:50. לאור זאת, קיבל השופט חיים נחמיאס את טענתו של סנגורה של האישה, עו"ד זאב וישניא, שמדובר במעצר בלתי חוקי. "אני מורה כי מעצרה איננו חוקי, ואני מורה על שחרורה המיידי מהמעצר", קבע השופט.
לאחר מכן הורה כי האישה תובא על ידי יחידת נחשון לדיון בעניינה כשהיא משוחררת מאזיקים ותהיה נוכחת באולם הדיונים כאדם חופשי. חלפו עוד מספר דקות, אך החשודה טרם הובאה לאולם, מה שהוביל את השופט להחריף את הביקורת שלו. "אני מעריך מאוד את לוחמי יחידת נחשון, אך זו כבר שערורייה. השעה כבר 09:56 ואני ממתין באולמי. אינני מבין מדוע אני צריך להמתין. אני מבין שישנם עשרות עצורים היום, ואין כל סיבה שלא נתחיל את הדיונים, מה גם שמדובר בעצורה שמוחזקת במעצר שלא כדין ולא כחוק למעלה משעה".
מיד לאחר מכן ביקש השופט נחמיאס מהאחראי על יחידת נחשון בבית המשפט להיכנס לאולמו. אז התברר כי אירוע ביטחוני באגף המעצר עם עצור אחר, הוא שגרם לעיכוב בהבאת החשודה. בשלב זה החליט השופט על חידוש מעצרה ב-10:50 והארכתו עד 22:00 לצורך ביצוע שתי פעולות חקירה.
במשטרה לא היו מרוצים מהחלטה, וביקשו עיכוב ביצוע על מנת להגיש ערר לבית המשפט המחוזי, אולם השופט סירב. מנסח בקשת המעצר טעה, הסביר, וכתב שהחשודה נעצרה ב-07:50, אלא שמתיק החקירה עולה כי היא לא נעצרה אלא עוכבה. "החשודה עוכבה בשעה 07:50, כלומר זאת לא שעת המעצר, אלא שעת העיכוב, ולכל המאוחר ניתן לעוצרה כשלוש שעות לאחר מכן.
"כל עניין מעצרה לכאורה הפגום, הבעייתי, ויתכן אף הבלתי חוקי, ראוי לבירור מידי", הבהיר, וביקש לקבל תוך 24 שעות תגובת מפקד תחנת שדרות לפשר נסיבות מעצרה של החשודה, חוקיות מעצרה וכיצד לכאורה מדובר בשעות מעצר שונות, בלתי חוקיות על פניהן.

לגבי הבקשה לעיכוב ביצוע אמר השופט נחמיאס שאין מקום לעכב את שחרורה של החשודה, שכן יש למשטרה 11 שעות להגיש ערר לבית המשפט המחוזי, מה עוד ש"לו נעתרתי לבקשת העיכוב הייתי ממש משנה החלטה ברורה וחד משמעית שניתנה על ידי ביודעין בנסיבות העניין, כפי שחוש צדקי וצו מצפוני מחייב אותי לתיתה".
עו"ד וישניא: "מדובר באישה מחוסרת עבר פלילי מכל סוג שהוא, שמשטרת ישראל התנהלה התנהלות מקוממת בעת עיכובה וחקירתה. תחילה הועלו ספקות ונשאלו שאלות באשר לשעת עיכובה ומעצרה, ונשמעו גרסאות סותרות מטוען המעצרים. לחוקר שניהל את החקירה ולשב'ס, לכל אחד היה הסבר הזוי אחר לשעת המעצר. לאחר בדיקה, הוברר ללא כל צל של ספק כי אכן הוחזקה החשודה במעצר לא חוקי. וכך, ובהמשך ישיר לטיעוניי בדיון דנן, וחרף התנגדותה הנחרצת של המשטרה לשחרורה של החשודה ודרישתה לחמישה ימי מעצר, החליט בית המשפט על שחרורה של החשודה, ואף הגדיל בית המשפט עת סירב לתת עיכוב ביצוע בתום החלטת השחרור".









