משרד המשפטים הפיץ את תזכיר חוק הלגליזציה של קנאביס בישראל

שתף כתבה עם חברים

שר המשפטים אבי ניסנקורן הפיץ את תזכיר חוק הלגליזציה של קנאביס בישראל. החוק יכנס לתוקף בתוך תשעה חודשים מיום אישורו בכנסת.
על פי החוק המוצע, יבוטל האיסור על שימוש והחזקה של קנאביס לשימוש עצמי לבני 21 ומעלה, ויותר שימוש לצרכי פנאי במרחב האישי. ייצור והפצה ייעשו על ידי גורמים מורשים ותיאסר המכירה לאוכלוסיה צעירה.

אסדרת שוק הקנאביס תבוצע במהלך משולב הכולל רגולציה מוסדרת ולצדה קידום מהלכים בתחום החינוך וההסברה והתאמת המענים בתחומי הבריאות, הרווחה והאכיפה.
תזכיר החוק נוסח במשרד המשפטים על בסיס מסקנות הצוות הבין-משרדי לבחינת הרפורמה בקנאביס בראשות המשנה ליועמ"ש עמית מררי, ולאור הצעות החוק הפרטיות של חברי הכנסת רם שפע ושרן השכל.
תזכיר החוק הופץ להערות הציבור למשך 21 יום, ולאחר מכן הממשלה אמורה לאשרו ולהניחו על שולחן הכנסת להליך חקיקה בשלוש קריאות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *