מאבק המשטרה בשב"חים: יד אחת עוצרת ומגרשת, יד אחרת מבריחה ומעודדת

שתף כתבה עם חברים

שני שוטרי מג"ב נאשמים בהעברת שב"חים במחסום ליד גבעת זאב תמורת כסף מזומן, ארוחות ושתייה

צילום להמחשה: סריה דיאמנט, פלאש 90

המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) הגישה כתב אישום נגד שני שוטרי מג"ב ואזרח, שהעבירו במחסום שוהים בלתי חוקיים (שב"חים).

הנאשמים:
השוטר מוחמד סעאידה (50) מזרזיר
השוטר סלים חליל (30) מנצרת
האזרח הישראלי ג'האד אלרג'עי מירושלים.

בכתב האישום נטען כי שני שוטרי מג"ב ששירתו במחסום אל ג'יב ליד גבעת זאב, יצרו במהלך תפקידם קשרים אישיים עם תושבים פלסטינים מקומיים, ואפשרו כניסת כלי רכב ונוסעים בלתי מורשים משטח C לתוך השטח הריבוני של מדינת ישראל, ללא כל בידוק ביטחוני.

כמו כן נטען כי הנאשמים העבירו מידע מבצעי ומודיעיני אודות המתרחש במעבר וסידורי העבודה בו.

העברות השב"חים, כך לפי כתב האישום, נעשו בין היתר בתמורה לסכומי כסף במזומן, לצד מתן ארוחות ושתייה.

נטען כי האזרח חליל הציע לשוטר סעאידה פעמים רבות סכומי כסף עבור העברת השב"חים – פעם אחת לחץ את ידו ומסר לו שטרות מגולגלים בסך 1,500 שקל. פעמיים נוספות, מסר לו תעודה מזהה ובתוכה סכומים דומים.

מח"ש טוענת כי השוטר סעיאדה מחק הודעות ממכשירו הנייד במטרה להכשיל הליך שיפוטי.
בנוסף נטען, כי אחד השוטרים ניסה לשדל שוטרים נוספים במעבר להבריח לשטח ישראל שב"חים.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

כתב האישום שהוגש לבית משפט המחוזי בירושלים מייחס לשוטרים עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, שיבוש מהלכי משפט ואי-מילוי חובה רשמית, כל אחד לפי חלקו.
האזרח מואשם במתן שוחד (ריבוי עבירות), הסעה שלא כדין (ריבוי עבירות), נהיגה ללא רישיון נהיגה ונהיגה ללא רישיון רכב.

החקירה נוהלה על ידי צוות חשיפה במח"ש.