
צעיר בן 24 מחיפה נעצר על ידי שוטרים מתחנת זבולון בחשד לקשירת קשר לפשע, השלכת רימון והחזקת שטרות כסף מזויפים (22 אוקטובר).
לפי בקשת המעצר שהגישה המשטרה לבית משפט השלום בקריות, מדובר בחקירה העוסקת באירועים שהתרחשו בשלושה מועדים שונים בין ה-15 ל-17 באוקטובר. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשבעה ימים.
נציג המשטרה טען כי בבית המשפט כי במהלך חיפוש שנערך נתפס רכוש החשוד כמזויף, וכי בתיק קיימים חשודים נוספים. לדבריו, נדרשים תנאים שיאפשרו למשטרה להמשיך בחקירה ולמנוע אפשרות לשיבושה.
סנגורו של החשוד טען כי ההגנה חולקת על עצם קיומו של חשד סביר בנוגע לעבירות קשירת הקשר והשימוש בחומר נפיץ. באשר לשטרות הכסף החשודים כמזויפים, הסנגור ציין כי החשוד מכחיש את המיוחס לו.
הסנגור, עו"ד אסף כהן, ביקש לשחרר את החשוד ללא תנאים מגבילים, או לחלופין לקצר באופן משמעותי את תקופת מעצר הבית.
לאחר שעיין בחומר החקירה, השופט מוטי כהן קבע כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות המיוחסות לחשוד. עם זאת, הוא הדגיש בהחלטתו: "לא ניתן לומר כרגע שהחשד הסביר מצוי ברף העליון".
בהחלטתו התייחס השופט גם לכך שהחקירה כוללת מספר אירועים שהתרחשו במועדים שונים, לצד מעורבים נוספים, וכי נדרשות פעולות חקירה כדי לבסס או להפריך את החשדות.
למרות מורכבות החקירה, השופט קבע כי ניתן לשקול חלופת מעצר, ובלבד שתהיה מגבילה מספיק כדי לאפשר את המשך החקירה.
בסיום הדיון הורה השופט על שחרור החשוד בתנאים מגבילים, כולל מעצר בית של חמישה ימים.

