
שוטרים מתחנת צפת עצרו גבר בן 30 מקריית ביאליק בחשד להחזקת סמים שלא לצריכה עצמית, סחר ואספקת סמים. למחרת הובא החשוד להארכת מעצר בבית משפט השלום בנוף הגליל, בפני השופט ניר מישורי לב טוב (27 אוקטובר).
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של החשוד בחמישה ימים לצורך ביצוע פעולות חקירה. נציג המשטרה הציג לעיון בית המשפט את תיק החקירה ודוח סודי הכולל פעולות חקירה, והסביר כי נדרשות בדיקות מעבדה ובדיקות של מכשירי טלפון, שביצוען דורש זמן. לדבריו, שחרור החשוד עלול בין היתר להביא לשיבוש החקירה.
סנגורו של החשוד, עו"ד אדם אבישר, טען כי מרשו הודה שהסמים שנתפסו ברכב שייכים לו, אך הסביר שרכש אותם לצריכה עצמית בלבד, ואף מסר את הכמות המדויקת.
לטענת הסנגור, אין בידי המשטרה תשתית מבוססת לחשד לסחר בסמים, ועצם העובדה שאדם מעשן קנאביס אינה הופכת אותו לסוחר סמים. עוד טען הסנגור, כי החשוד כבר נעצר בעבר על עבירה דומה ושוחרר, אף שלדבריו מדובר היה בכמות סמים דומה לזו שנתפסה במקרה הנוכחי – 1.2 ק"ג קנאביס ברוטו.
השופט קבע כי קיימת תשתית ראייתית המקימה חשד סביר להחזקת סם שלא לצריכה עצמית. עם זאת, ביחס לחשד לסחר בסמים, קבע כי רמת החשד בשלב הראשוני של החקירה אינה גבוהה.
השופט הוסיף וציין בהחלטתו כי החשוד סירב לשתף פעולה לגבי בדיקת מכשיר הטלפון שנתפס ברשותו, וקיימות פעולות חקירה מסוימות שעלולות להשתבש אם ישוחרר. הוא התייחס גם לעברו הפלילי של החשוד והרשעות קודמות שבגינן ריצה תקופות מאסר ממושכות.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
מעצרו של החשוד הוארך בסופו של דבר ביומיים, עד 29 באוקטובר, אך ביום זה החשוד שוחרר על ידי קצין משטרה מהתחנה ולא הובא לדיון נוסף.
