המשטרה עצרה עובד בנמל התעופה בן גוריון בחשד שארגן משחקי הימורים במקום עבודתו בין היתר בקרב עובדי רשות שדות התעופה. מעצרו של האיש, גדעון לוי (51) מתל אביב, הוארך היום (20.1.17) בבית משפט השלום בפתח תקווה.
לוי, נעצר על ידי שוטרי מרחב נתב"ג בתום חקירה סמויה שהתנהלה במהלך החודשים האחרונים. מהחקירה עלה חשד כי לוי ארגן משחקי הימורים, ניהל רישומי חייבים וגבה כספים מהחייבים.
מהחקירה הסמויה עלה כי מדובר בהימורים על תוצאות של משחקי כדורגל כשסכומי ההימורים היו שונים, ובחלק מהפעמים מדובר היה בסכומים גדולים.
לאחר מעצרו הוא נלקח לחקירה ובמהלכה הכחיש כל קשר למיוחס לו. היום (יום שישי) הובא לבית משפט השלום בפתח תקווה – שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בחמישה ימים.
במהלך הדיון, אמר נציג היחידה החוקרת כי צפויים מעצרים נוספים. סנגורו של לוי מטעם הסנגוריה הציבורית אמר כי מרשו ללא עבר פלילי, ציין כי העבירה לא מצדיקה את מעצרו וביקש לשחררו.
השופטת שלהבת קמיר וייס, ששמעה את טיעוני הצדדים ועיינה בחומר החקירה, קבעה בתום הדיון כי קיים חשד סביר כי החשוד מעורב בעבירות המיוחסות לו.
בהחלטתה ציינה השופטת: "החקירה נמצאת בראשיתה ונדרשות פעולות חקירה רבות, מורכבות ומסועפות לצורך השלמת החקירה".
עוד ציינה השופטת: "יש לאפשר את המשך החקירה כשהחשוד נתון במעצר, זאת בהתחשב באופי פעולות בחקירה, בעובדה כי מדובר בחקירה רחבת היקף הכוללת עשרות מעורבים".
לאור קביעות אלו וחשש משיבוש החקירה, השופטת האריכה את מעצרו של לוי עד 23 בינואר.









