בנו של עבריין מוכר מקריית גת נעצר בתיק סחיטה

שתף כתבה עם חברים

צעיר, בן 30 מקרית גת, בנו של עבריין מוכר, נעצר בחשד למעורבות בגין סחיטה באיומים של אדם אחר. כך נודע לאתר פוסטה.

החשוד, עידו דהן, בנו של משה צ'יקו דהן שבעבר נחשב למקורבו של שלום דומרני, נעצר על ידי שוטרי תחנת אשקלון.
החשוד דהן מוכר היטב למשטרה לא רק בהקשר של אביו, אלא לאחר שהסתבך בעצמו במהלך השנים האחרונות בתיקי אמל"ח וסמים.

דהן הבן נעצר במסגרת חקירה שבה כבר נעצר לפני ימים אחדים הצעיר בני מוצ'ה (22) מאשדוד. מוצ'ה מוכר אף הוא היטב למשטרה בגין עבירות אלימות ונשק. הוא נעצר לפני מספר חודשים עם העבריין מתן ארביב בחשד שהיו מעורבים בהצמדת מטען לרכב ששימש את אדם דפס, אולם לבסוף שוחרר ולא הועמד לדין בתיק זה.

במשטרת אשקלון חושדים כי השניים היו מעורבים בסחיטה באיומים של אדם אחר, תוך דרישה לקבלת כספים. המניע לסחיטה, זהות הקורבן והיקף הכספים שנדרש לשלם – טרם נחשפו.

כך או כך, היחידה החוקרת מייחסת להם עבירות של קשירת קשר לפשע, סחיטה באיומים וגביית דמי חסות.

במהלך הדיונים, המשטרה סירבה לחשוף פרטים מהחקירה, חלקו של כל אחד מהחשודים ואת הראיות בתיק החקירה.

סנגוריהם, עורכי הדין יונת בן חיים ועודד רגב, הכחישו את המיוחס למרשיהם, שהם עצמם שמרו בחקירתם על זכות השתיקה.

מהדיונים עלה כי התלונה הוגשה במשטרה כבר לפני כחודש, צו המעצר הוצא ב – 5 באוקטובר והמעצר עצמו בוצע, כאמור, בימים האחרונים.
עוד עלה מהחקירה כי מדובר במסכת סחיטה, או כפי שהדבר כונה על ידי המשטרה כ"אירוע מתגלגל".

בתום הדיונים, השופט בנימין גריקו, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרם עד 1 בנובמבר.