גבר בשנות החמישים לחייו ונער בן 13 נפצעו קשה בפיצוץ רכב הבוקר בירושלים (6 אוקטובר).
סמוך ל-08:17 התקבל דיווח על רכב שהתפוצץ ברחוב מאיר פיינשטיין בשכונת ארמון הנציב.
כוחות משטרה והצלה שהוזעקו למקום הבחינו ברכב שעולה באש סמוך לתחנת אוטובוס, וחלקיו התפזרו למרחק רב כתוצאה מעוצמת הפיצוץ.
חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי לשני פצועים ופינו למרכז הרפואי הדסה עין כרם גבר כבן 50 במצב קשה עם חבלות בגפיים תחתונות, ונער בן 13 במצב בינוני, עם חבלה רב מערכתית.
"קיבלנו מספר דיווחים על פיצוץ רכב", סיפר חובש רפואת חירום במד"א, חקי הר כסף. "הגענו למקום במהירות בכוחות גדולים של ניידות טיפול נמרץ, רכבי ואופנועי תגובה מידית. ראינו את הרכב עולה באש ורסיסים מסביבו. בסמוך היה גבר כבן 50 ונער כבן 13 כשהם בהכרה וסובלים מכוויות וחבלות בגופם. הענקנו להם טיפול רפואי ופינינו אותם בניידות טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים תוך המשך טיפול רפואי".
במרכז הרפואי הדסה עדכנו כי "אל יחידת הטראומה פונו שני נפגעים מאירוע פיצוץ של רכב. נער כבן 13 וגבר כבן 57 במצב קשה".
לאתר "פוסטה" נודע כי הקורבן הוא יצחק בר מוחא, בן 57, שמתגורר ביבנה אך הוא עבריין בכיר ומוכר מאוד מירושלים.
הפיצוץ אירע בעת שהוא היה ברכב עם נער בן 13.

ברמוחא הוגדר בעבר כאחד ממנהיגי "הכנופייה הירושלמית", שהשתלטה על המהמר עופר מקסימוב, שהעביר דרכה מאות מיליונים מכספי המעילה הגדולה מהבנק למסחר.
במהלך 13 שנות המאסר שהור ריצה בתיק הזה הוא נפרד מהמנהיג הראשי של הכנופייה, גבי בן הרוש, והחל לפלס את דרכו בעולמות התוכן של השוק האפור והפשיעה החמורה.
השותף שלו אז היה קוטייר עודה, אותו הוא הכיר בבית הסוהר.
למעשה, בר מוחא הוא זה אשר הכניס את קוטייר לסצינת ארגוני הפשיעה באזור המרכז, עם דגש על ערן חייא וארגון פשע מוסלי.
בר מוחא וקוטייר היו אז שותפים והחברים הכי טובים, אבל בשלב מסויים כאשר קוטייר וברמוחא הסתבכו בפרשת הפרוטקשן ומעשי הרצח מטעם ארגון מוסלי, התקררו היחסים בינהם.
לפי דיווחים מהתקופה הזו, 10 השנים האחרונות, ברמוחא שריצה מאסר קצר בפרשת קוטייר התפתח מתחום ההלוואות לעולמות הנדל"ן והעסקים, והפגין כישורים פיננסיים יוצאי דופן.
ל"פוסטה" נודע כי בהקשר הזה גם החל הסכסוך בינו לבין קוטייר, שבינתיים נשפט ל-18 שנות מאסר.
נטען כי מבית הסוהר קוטייר ראה את עצמו שותף בכל העסקים שבר מוחא מפתח בחוץ, אלא שהעבריין הירושלמי ראה את הדברים אחרת.
על הרקע הזה החלו התנכלויות לבר מוחא, שכללו אינספור אירועי ירי ורימוני רסס שהושלכו לעבר ביתו ביבנה.
בשנים האחרונות היה סוג של רגיעה בחזית הזו, אבל אז, על רקע ההצלחה העסקית של בר מוחא נכנס לתמונה ארגון פשע מהחברה הערבית ברמלה, וההתנכלויות התחדשו.

לא מן הנמנע שכניסת ארגון הפשע מרמלה היתה בתיאום עם קוטייר עודה, מן הסתם יהיה קשה לבסס את הטיעון הזה.
כך או כך, בחודשים האחרונים היו כמה אירועי ירי לעבר ביתו ביבנה, ובמקביל דווח על הצתת חוות סוסים בשפלה, שהיתה מזוהה עם בר מוחא.
הפיצוץ היום הוא שיא חדש בנסיונות של ארגוני פשיעה מסויימים לסחוט את מנהיג הכנופייה הירושלמית לשעבר, שניסה להתנתק מהם ולפתוח מעגל חיים חדש.
מפקד מחוז ירושלים, ניצב אבשלום פלד, קיים בזירה הערכת מצב מיוחדת במהלכה קיבל סקירה נרחבת מהחוקרים וקצין החבלה, ובסיומה הנחה על הטלת החקירה על היחידה המרכזית של המחוז והקצאת כלל המשאבים לאיסוף הראיות והגעה לזהות החשודים.
פרטים בהמשך
