
מדובר באחד מכתבי האישום הקשים שהוגשו נגד עורך דין בשנים האחרונות. בכתב האישום נטען כי עו"ד בבייב הוציא במרמה מלקוחותיו מעל שישה מיליון שקלים, וכן הונה את נושיו במסגרת הליכי פשיטת רגל בסכום של 20 מיליון שקל.
לאחר תחילת הליכי פשיטת הרגל כנגדו, בבייב פעל יחד עם עובדי משרדו , בהם שני עורכי דין שכירים, על פי הנטען, כדי להונות לקוחות ששכרו את שירותיהם. ההונאה כללה הצגת מצגים כוזבים והבטחות שווא אשר כללו פגישות מבוימות עם שליחים של המשרד שהתחזו כנציגי חברות ביטוח.
על פי כתב האישום, בבייב הציג בכזב בפני הלקוחות הערכות יתר של תוצאות הליכים משפטיים, ודרש בגינם שכר טרחה מופקע או הוצאות משפט בדויות. עו"ד בבייב התחייב לבצע פעולות משפטיות אותן לא היה בכוונתו לבצע , ובגינן קיבל כספים רבים מלקוחותיו. סך הכספים שקיבלו במרמה על פי הנטען היה כאמור 6.5 מיליון שקל, ועוד חצי מיליון שקל נסיונות עוקץ.
על פי אחד האישומים, לקוח בן 72 ואשתו שכרו את שירותיו של עו"ד בבייב לצורך העלאת דרגת נכות. בפגישה במשרדו, על פי הנטען, קיים עו"ד בבייב בנוכחותם שיחה מבוימת עם מתחזה לנציג חברת הביטוח מנורה, שהודיע להם בכזב כי הלקוח זכאי לפיצוי בסך שני מיליון שקל. זאת כאשר עו"ד בבייב מעולם לא פנה לחברת הביטוח ולא פעל בעניין זה.
לפי האישום, בהמשך לשיחה המבוימת, דרש בבייב מהלקוח הקשיש והנכה 47 אלף שקל עבור "פקדון" לחברת הביטוח כביכול, והורה לו למסור בידיו שני שיקים פתוחים ללא שם המוטב. בשלב הבא, זימן עו"ד בבייב את הלקוח ואשתו פעם נוספת למשרד, ודרש מהם הפקדה נוספת של 70 אלף שקל כתנאי לקבלת הפיצויים המדומים בסך שני מיליון שקל. גם בפגישה זו נכח לפי הנטען מתחזה לנציג של חברת הביטוח. כאשר הלקוח אמר כי אין בידיו את הסכום של 70 אלף שקל, צייד אותו עו"ד בבייב, כך לפי הנטען, במכתב כוזב למנהל הבנק שלו המבטיח כי "בתוך 14 ימים הוא צפוי לקבל סכום כסף משמעותי ביותר". בהמשך, הוא דרש מהלקוח 60 אלף שקל נוספים, והכל לכאורה ללא טיפול כלשהו בתביעה.
מתלונן אחר פנה לעו"ד, וביקש לתבוע את בית החולים שניידר בגין רשלנות עקב הולדת ילדים תאומים על ידי אשתו עם בעיות בריאות. לפי כתב האישום, עו"ד בבייב הבטיח ללקוח כי ידאג כי חברת הביטוח של בית החולים תשלם פיצויים של שני מיליון שקל, ש"יועברו לידיו בתוך שבועיים".
לפי האישום, על מנת לרכוש את אמונו של הלקוח הוא קיים בפניו שיחות מבוימות עם מתחזה כחתם מ"חברת הביטוח" שהצהיר בפניו כי החברה מעוניינת להגיע לפשרה. בהמשך לכך, נטען, דרש העו"ד מהלקוח תשלומים אשר הלכו והצטברו לסכומים של כ-300 אלף שקל, אשר הלקוח מסר לכאורה בידיו של עו"ד בבייב, בצ'קים ללא ציון שם מוטב – הכל כ"תנאי" לכאורה לקבלת הפיצויים. בבייב טען כי הגיע להסכמות עם חברת הביטוח על הגדלת הפיצוי ל-7 מיליון שקלים.
לפי הפרקליטות, "שיטת בבייב" לעוקץ כספי של לקוחותיו הנזקקים, חלקם נתמכי סעד, חזרה על עצמה עשרות פעמים, כאמור.
בבקשה המצורפת לכתב האישום, מבקשת הפרקליטות לחלט 1.5 מיליון שקל שנתפסו בחשבונות הבנק של הנאשמת עו"ד לאה מלך, ועל פי הנטען שייכים לבבייב עצמו. כמו כן מבוקש לחלט יהלומים ושעונים שנתפסו אצל העורך דין.
עו"ד ליאור פרי המייצג את עורכת הדין מלך, מסר כי "החלק המיוחס לה בכתב האישום מינורי, והיא טוענת שעשתה רק מה שהמעסיק שלה הורה לה לעשות, ואין בהתנהלות שלה אלמנט פלילי".