"הודעה ירוקה" ומידע מודיעיני ממוחזר הובילו למעצר צ'יקו בית עדה במרוקו

שתף כתבה עם חברים

ראש ארגון הפשע, שיצא בטיסה עליה היתה שרת התחבורה מירי רגב, נדהם לגלות כי ארבע שנים אחרי שסיים את מאסרו שם בפרשת הדרכונים, מחזיקי התיק שלו במשטרה דיווחו עליו בהודעה ירוקה לאינטרפול כמי שעומד בראש רשת לזיוף דרכונים מרוקאים

מידע מודיעיני שהעבירו ממשטרת ישראל לשלטונות מרוקו, הוביל למעצרו של משה (צ'יקו) בית עדה בכניסה למרוקו.
כך נודע ל"פוסטה" (22 אוגוסט).

בית עדה, שכבר ריצה מאסר של כשלוש שנים במרוקו, על שימוש בדרכון מרוקאי מזוייף, גורש לישראל בשנת 2022 עם השחרור שלו.

ביולי 2025 הוא נעצר בתיק עם איסמעיל ג'רושי על סחיטה של בעל צ'יינג' בתל אביב, באמצעות פעולות אלימות שבצעו אנשי כנופיית SSQ מדרום תל אביב.
בית עדה חמק מכתב אישום, אבל ג'רושי הורשע ונשפט ל-11 חודשי מאסר מהם שוחרר לאחרונה.

ביום רביעי האחרון, 19 אוגוסט, בית עדה טס מישראל למרקש מרוקו בטיסה שעליה היתה גם שרת התחבורה מירי רגב – טיסה שהפכה למחרת לשיחת היום בישראל על רקע השבתת שדה התעופה בן גוריון.

בית עדה טס למרוקו עם הדרכון הישראלי שלו, בתקווה להיכנס למדינה שהוא מאוד אוהב על רקע השורשים המשפחתיים שלו.

בית עדה בחר בכניסה למרוקו דרך נמל התעופה במרקש, אבל עם הנחיתה, לאחר שהמרוקאים אפשרו לפמליית השרה רגב לעבור, בית עדה נעצר לבדיקה.
לפי מקורביו, נטען נגדו כי משטרת ישראל הוציאה בעניינו "הודעה ירוקה", לפיה הוא עמד בראש הרשת שזייפה דרכונים מרוקאים והפיצה אותם לעבריינים ישראלים במרוקו ומדינות נוספות.

בית עדה נדהם, שכן הוא ריצה כאמור שלוש שנות מאסר במרוקו על השימוש שעשה בדרכון מרוקאי מזוייף, עת היה דרוש בישראל על מעורבות בפרשה 512 – הברחת מכולה עם כ-800 ק"ג קוקאין מפרו לקנדה.

לפי המידע שנמסר לו, המרוקאים טענו בפניו כי הם נשענים על מידע מודיעיני שצורף "להודעה הירוקה", לפיה בית עדה מוגדר גם כמי שעומד בראש ארגון פשע בישראל.

משדה התעופה הוא הובא לשופט מעצרים במרקש, שהורה להעביר אותו לקזבלנקה שם התנהל תיק הדרכונים.
כעבור יממה במעצר, אחרי שנבחן הרקע שלו, שופט המעצרים הורה לשחרר אותו, תוך שהוא מותיר זמן לתביעה להגיש ערר.

ערר לא הוגש ובית עדה יצא לשדה התעופה ותפס את הטיסה הראשונה, לדובאי, שם הוא נחת אמש ועלה מיד לטיסה חזרה לישראל.
בשבת בצהריים הוא נחת בישראל (22 אוגוסט).

מי מעדכן את ההודעות הירוקות? נצ"מ דוד קץ (דוברות המשטרה)

את ה"הודעות הירוקות" נגד עבריינים ויעדים מודיעינים של משטרת ישראל מוציאה המחלקה לתיאום מבצעי בחטיבת המודיעין, בפיקודו של נצ"מ דוד קץ. ההודעות מבוססות על דו"חות מודיעינים מפורטים של יחידות המשטרה הרלוונטיות, בדרך כלל יחידות להב 433 או הימ"ר האזוריות.

במקרה של בית עדה, על ה"כתבה המודיעינית" שלו ממונה ימ"ר מרכז, הן משום שארגון הפשע שלו פעיל עוד מימי אבי רוחן בעיקר בערי השרון (פתח תקווה והסביבה), אבל גם משם שהוא מזוהה עקרונית עם ארגון ג'רושי מרמלה. במקרה הזה, הדיווח לכאורה כאילו הוא עומד בראש רשת לזיוף דרכונים מרוקאים אינו עדכני, ככל וזה היה הדיווח.
מהמשטרה לא נמסרה התייחסות למהות הדו"ח המודיעיני בהודעה הירוקה של בית עדה.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "ההחלטה בדבר כניסתו של אדם לשטח מרוקו נתונה באופן בלעדי לשיקול דעתן של הרשויות המרוקאיות, כחלק מסמכותה הריבונית של המדינה. אין מקום לקשור בין החלטה זו לבין עצם קיומה של הודעה ירוקה במערכות האינטרפול".