
תושב נהריה (45) נעצר בחשד שתקף את בת זוגו וגרם לה לחבלות ביד. עורכות דינו טענו בבית המשפט כי מרשן הוא קורבן לסחיטה.
על פי בקשת המעצר שהגישה תחנת נהריה במחוז חוף, ביום שישי (9 באוקטובר) תקף החשוד לכאורה את בת זוגו וגרם לה לחבלות ביד. הוא נעצר בעקבות האירוע ונפתחה נגדו חקירה בחשד לתקיפה הגורמת חבלה של ממש כלפי בת זוג.
למחרת (11.10) התקיים דיון ראשון בעניינו בבית משפט השלום בקריות, שבמסגרתו הוארך מעצרו.
היום (12 באוקטובר), הובא החשוד פעם נוספת בפני בית המשפט, לאחר שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בחמישה ימים נוספים לצורך המשך פעולות החקירה.
במהלך הדיון טען נציג המשטרה, כי החשד הסביר נגד הגבר נותר כפי שהיה בדיון הקודם והציג לעיון בית המשפט את תיק החקירה ומזכר חסוי המתייחס לפעולות חקירה עתידיות.
מנגד, הסניגוריות שלו עו"ד שלי גורביץ-לוי ועדי פשקו כץ העלו טענות קשות נגד המתלוננת. לדבריהן, מדובר באישה שלטענת בן הזוג, מפעילה כלפיו סחיטה כלכלית, פיזית ונפשית. עוד טענה ההגנה, כי המתלוננת השיגה במרמה מחצית מהבעלות על דירה.
הן ביקשו לשחרר את החשוד לחלופת מעצר, תחת תנאים מגבילים.
השופט בן ציון ברגר, שעיין בחומרי החקירה, קבע כי מאז הארכת המעצר הראשונה בוצעו מספר פעולות חקירה, אולם אלה לא הביאו להתקדמות ממשית בחקירה או להתחזקות מהותית של החשד נגד הגבר.
בהחלטתו ציין השופט כי בנסיבות שנוצרו ניתן כבר בשלב זה לאפשר חלופת מעצר, גם מבלי להביא בחשבון את הטענות נגד המתלוננת, אשר מקומן להתברר במסגרת ההליך העיקרי, ככל שיתנהל.
בסיום הדיון הורה השופט לשחרר את החשוד לחלופת מעצר עד ליום חמישי, 15 באוקטובר. בכפוף לתנאים מגבילים ולהתחייבויות כספיות בסך 5,000 שקלים.








