דף הבית > עורכי דין מדברים > כבוד הרב. עאלק
הרב מ' שימש בימים כתיקונם כרבה של ישיבה באחת מיישובי מרכז הארץ. הוא זכה להערכת ולהערצת תלמידיו שחלק מהם אף ייחס לו תכונות מיסטיות שונות.
הרב ש' שימש כרבה הראשי של אותה עיר בה פעלה הישיבה.
קשר טוב לא היה בנמצא בין השניים. הרב העירוני חשש שמא רב הישיבה לא רק שיתפוס את מקומו בהמשך, אלא יעלה הלאה במדרגת משרות משרתי האל. בימים כתיקונם הם התנהלו זה בצד זה, כלפי חוץ בכבוד ובהערכה הדדית, אך בינם לבין עצמם תוך טינה עמוקה. הרב המקומי חשש מרב הישיבה והאחרון פשוט חיכה להזדמנות להתקדם הלאה.
ביום בהיר, מבקש אחד מתלמידי הישיבה להיפגש בדחיפות דווקא עם רב העיר. משהגיע, הוא וזוגתו, היה בפי האחרונה סיפור מעשה, שהקפיץ את רב העיר ממקומו. מסתבר כי רב הישיבה מנהל פרשת ניאוף עם האישה, פרשה הנמשכת זמן לא מועט, ובמהלכו מזמנת האישה את עצמה פה ושם אל יציעה את רב הישיבה, שעה שבעלה המצוי בישיבה מתפלפל אצל הגמרא בפרשה זו או אחרת.
חשד אקראי שהטיח כנגדה הבעל, מביא אותה לא רק להודות ולספר לו את השתלשלות סיפור ניאופה היא, אלא אף להוסיף עליו סיפורי זימה אחרים שכל כולם עוסקים בנשות תלמידים אחרים בישיבת הרב, שאף הן שיחכו לפתחו.
רב העיר, מבין היטב כי עתה נקלעה לידיו הזדמנות פז לפוצץ את פרשת ניאופי יריבו. הוא הופך לחוקר הנע מאישה בוגדנית אחת לרעותה.
אלו מהן שאינן ששות לשחרר את חרצובות לשונן הוא מאיים שתוכרזנה כנואפות ותהיינה אסורות על פי דין תורה הן על בעלה והן על בועלה. אבל הוא טורח להשאיר להן פתח לקיום התא המשפחתי הקיים ובלבד שתספר לו את הכל ותאשרנה כי המעשים שנעשו בהן נעשו בניגוד לרצונן.
וכך עובר הרב החוקר מאישה לאישה עד שהוא צובר תחת ידו לא פחות מתריסר נשים מפוחדות שנאלצות לסור למרותו. משם אצה לו הדרך למשטרע, זו פונה לפרקליטות אותו מחוז ושם הפלא ופלא נמצאת פרקליטה המוכנה ליטול על עצמה את הדרכת המשטרע בחקירת אינוסן של תריסר הנשים.
אינוס זוהי הגרסה הנשתלת בפי הנשים. אלו מוזמנות אחת לאחת בחשאי ובהיחבא למשטרת המחוז ושם ניגדות אמורתיהן.
פרשת הרב האונס
בשעת בוקר מוקדמת, מצוידים בצווי חיפוש ותפיסה, עטים אנשי המשטרה על דירתו של רב הישיבה ונוטלים לא רק אותו עצמו עימם, אלא כל מחשב ומכשור אלקטרוני אחר המצוי בביתו, והכל נעשה בנוכחות אשתו וילדיו.
למחרת מובא העצור לבית המשפח להארכת לוגמת מעצרו. אך מובן כי רב העיר משמש כמקור פעיל ביותר לצבא אנשי התקשורת המוזעק לבית המשפט על ידי מי מצוות חקירת הפרשה.
זו זוכה על ידי זרזירי המדיה לכינוי "פרשת הרב האונס".
הרב הבועל אינו מכחיש את מעשי הביאה אלא את האינוסים עצמם. הוא יודע לספר כיצד נתגלגלה כל אחת מהן אליו, זאת על ציר הזמן. לגרסתו, לכל אחת מהן החלק שבינו לבין בעלה היה או עלוב למירב או כמעט ולא קיים. הוא עצמו פעל בדרכים שונות לתיקון המקולקל, אך כל זאת בהסכמתן המלאה.
בקשותיו לקיים עימן עימות חזיתי נדחות בנימוק כי הן חוששות מכך. נראה כי המעורבים בחקירת הפרשה חוששים לאשר את בקשתו, שמא בנוכחותו יתלבנו הדברים בצורה שונה.
לא יוצאים ימים רבים ובמזכירות בית המשפט המחוזי מרכז מונח לו כתב רשע ובלייעל בצמוד לבקשה למעצר עד לתום ההליכים. הפרקליטה המלווה הופכת לזו שתנהל את התיק עצמו.
משמתאוששת משפחת הרב הכלוא מתדהמתה, היא שוכרת את שירותיו של קרקרן פלילי ותיק המצרף אליו קרקרנית צעירה ונמרצת לעזרה.
במשך חודשים ארוכים מתנהל לו התיק לגופו בפני הרכב פשעים חמורים שנתמנה לדון בו. לסנגור נראה כי הכוונה הלא מוסתרת היא לתקוע את הרב הנאשם למספר דו-ספרתי של שנים אל בין כותלי כלא זה או אחר שבממלכת שב"ס.
פרשת הסרטונים
הרב הנאשם מעיד בתחילת פרשת ההגנה, ומצרף לאישוש גרסתו מספר עדים.
כמעט עומדת לה להסתיים פרשת ההגנה, עד שבפאוזה שולית לכשעצמה, בין ישיבת בית משפט אחת לרעותה, מחליטה פרקליטת הרוע להחזיר את שנתפס בחיפוש בביתו של הרב.
ההחזרה מעלה זיכרון אצל הסנגור, על פיו סיפר לו מרשו באחת מפגישותיהם על שליחת סרטוני זימה אליו על ידי חלק מהנשים.
הסנגור והסנגורית המסייעת לו נמרצות, סבורים כי יהיה זה רעיון טוב לשלוח את המכשור המוחזר למעבדת מומחי מחשבים, שמא ואולי ניתן יהיה לשחזר בעזרתם סרטונים אלו או כל חלק מהם.
שיחת טלפון שמתקבלת מקץ זמן לא רב בלשכתו של הקרקרן מלמדת אותם כי לא רק שאפשרי הדבר, אלא הנבירה העלתה סרטונים שבהן הנשים מפשפשות בעצמן בעירום מלא קודם שהן משגרות את שצולם על ידן לרב הישיבה.
מובן כי הגילוי מהווה שינוי חזית מרעיש לכשעצמו. גרסת האינוס מתערערת וגרסתו של הרב מתחזקת.
הסנגורים, מצוידים בסרטונים ובחוות דעת מעבדתית, פונים לפרקליטות המדינה. זו ממנה את אחד מבכיריה, וזה – לאחר שנתן עיניו בסרטונים כמו במסמכים אחרים – מזמן אליו את התובעים והסנגורים ומודיע להם על החלטתו "לפתוח את שמיעת התיק מחדש ולזמן בין השאר לעדות חוזרת אף את המתלוננות, על מנת שתסברנה את הסרטונים ששלחו לרב הישיבה".
מובן שהחלטתו מעוררת גלים המגיעים גם להרכב הדן בתיק עצמו.
תם אך לא נשלם
הסנגורים, באחת הישיבות, מצליחים לגרום לכך כי הסרטונים יוגשו וישמשו כמוצגי הגנה. המותב הדן בתיק צופה בהם נרעש. ברור גם לו כי לא יהיה מנוס מזימונן של נשים אלו לעדות נוספת.
קודם שהדבר ייעשה, פונה ראש ההרכב לבאי כוח הצדדים ומציע להם להיכנס למו"מ מעמיק ונמרץ לסיום התיק בהסדר שיקל על הרב הנאשם. מתקיים לו איפה הליך גישור פלילי בנפרד בפני שופטת נוספת.
אט אט ולא לפני שקוימו מספר ישיבות מרתוניות רוויות מתח ביניהם – הם מגיעים להסדר. תוצאותיו: הגשת כתב אישום מתוקן שבו נעלמים בין השאר סעיפי האינוס.
גם לעניין מידת הענישה מגיעים הצדדים להסדר, זה גם זה מאומצים על ידי הרכב השופטים וסופו של דבר מסתיים התיק בענישה מתונה חד-ספרתית שבמשולב עם משך הזמן שבו נתון הרב במעצר – נראה האור בקצה מנהרת שלילת חרותו שלו.
רב העיר עדיין חושש מרב הישיבה לשעבר, מנסה לחבל בסיכוייו להפחתת שליש מעונשו, משל מעריך הוא כי לכשקורה הדבר – תיחשף גם מעורבותו שלו בפרשה זו.
תם לפי שעה אך לא נשלם.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
3 תגובות
לפי מה שקראתי מדובר לא ברבנים
אלא חרבנים
חברי היקר הותיק ואחד ממורי האהובים שהיה לי הכבוד לנהל לצדך תיק מן המנין ,ישר כח לא ידעתי שכבודך ניחון בחן הכתיבה היה כיף לקרוא ולהתענג 💐👏
עוד הוכחה לתפירת תיקים בחסות התביעה