
חקירת מצ"ח נפתחה בעקבות אירוע שבו אותרו שלושה חיילים בחורשה מחוץ למחנה שרגא בצפון, לאחר שנגד מהיחידה דיווח כי הבחין בהם, על פי החשד, בניסיון להשתמש בסם מסוכן. במסגרת הפרשה, נעצרו שלושה מעורבים ונפתחה חקירה לבירור נסיבות האירוע.
במהלך האירוע, נמצאה בשיחים שקית ובה חומר שתואר כאבקה לבנה.
בדיון בבית הדין הצבאי עלה, כי החייל החשוד הרים את השקית לבקשת הנגד, אך הכחיש כי היא שייכת לו או כי הוא זה שהשליך אותה. אחד משני החיילים האחרים, כך עלה בדיון, מסר גרסה הקושרת אותו לשקית.
השקית הועברה לבדיקת מעבדה כדי לברר אם החומר שנמצא בה הוא סם מסוכן. החוקר אישר בדיון, כי השקית לא נשלחה לבדיקת טביעות אצבע, בין היתר מאחר שעברה בין מספר ידיים. עוד התברר, כי הזירה לא תועדה ולא נערך בה חיפוש.
החייל, באמצעות עורכי הדין שאדי סרוג'י, תמי אולמן ודניאל סוצקי, הכחיש כל קשר לשקית.
ההגנה טענה, כי השקית נמצאה רק לאחר שהחיילים החלו לעזוב את המקום וכי הנגד קרא להם לחזור, הציג אותה בפני החשוד וטען כי הוא השליך אותה. החשוד אף ביקש לערוך עימות עם הנגד ועם החייל, שלטענת ההגנה מפליל אותו.
במהלך הדיון, ביקשה התביעה הצבאית להאריך את מעצרו עד יום ראשון, בין היתר לצורך השלמת פעולת חקירה סמויה וקבלת תוצאות בדיקת המעבדה. ההגנה הצביעה על פערים בין גרסת הנגד לגרסת החייל וטענה שאין הצדקה להותירו במעצר, רק בשל ההמתנה לתוצאות המעבדה.
שופט בית הדין הצבאי רס"ן משה משורר, האריך תחילה את מעצרו עד 6 בספטמבר, תוך שהוא נמנע מלקבוע עמדה באשר לחשדות והורה לצוות החקירה לפעול לקבלת תוצאות המעבדה בהקדם. ואולם, בהמשך הערב שוחרר החייל ממעצר.
החקירה בפרשה נמשכת.











