דף הבית > עורכי דין מדברים > חופשה בהפרעה
סוף סוף עלה בידיה של אירית הג'ינג'ית, רעייתו של הקרקרן מ', להצמיד אותו אליה ואל ילדיהם המשותפים ולטוס בצוותא לאילת, לחופשה של ממש, ולא לחופשונת הנקטעת מעת לעת בטלפונים טורדניים של נזקקים פליליים למיניהם וסוגיהם.
בתום ארוחת בוקר עתירת קלוריות, הוא גלגל עצמו לרחבת בריכת השחייה של המלון.
קודם שהטיל עצמו למימיה, הוא סקר את סביבתו. ממש ממול, בצידה השני של אמבטיית השחייה, הכחולה, לכדו עיניו את שיין, פוסע אף הוא בבגד ים ומגבת מוטלת על כתפו אל עבר הבריכה.
שיין היה מוכר לו מתחום "ניקיון הדירות" והפרדת הרכוש הנייד הנתון בהם מחזקת הבעלים לחזקתו הוא. שיין הוא פורץ שקדן ומתוכנן. אצלו, אין אקראיות. הוא לא פוקסיונר.
בעזרת אינפורמציה שקיבל, הוא היה מגיע לדירת הקורבן, סורק אותה בצורה מדוקדקת ומחפש את הפרצה הקוראת לגנב. משזו אותרה, לא נותר לו אלא לוודא כי הדירה ריקה מבעליה, או כי עיניה הסקרניות יתר על המידה של שכנה זו או אחרת אינן בולשות אחר מה שעתיד להתרחש.
משנחה דעתו, כי איש אינו מלווה אותו במבטיו עד כדי הזעקתם של הכחולים, הוא מממש את תוכניתו. חודר לדירה, מפשפש בה במהירות אך ביסודיות, ומרוקנה מתכולתה העוברת לסוחר. תכשיטים, כסף מזומן וכיוצא באלו – הדברים שמאפשרים לו מספר ימי מנוחה של ממש מבלי לדאוג יתר על המידה לכמות המרשרשים המסייעת לו בקיום נוח.
עתה, הוא מבחין בקרקרן מ', המוכר לו מעבודתו, או ליתר דיוק מרשלנות שלו של פה ושם, הגורמת לתפישתו ולמעצרו ולצורך להיות מיוצג באולם המעצרים, על מנת למלט עצמו בעזרתו ממעצר ממושך יותר או לא עליכם מאסר של ממש.
גם עיניו של מ' הקרקרן לוכדות אותו. מטעמי נימוס הוא משגר לעברו הנהון ראש נימוסי, שפירושו "בוקר טוב, ראיתי אותך". שיין מחזיר לו הנהון דומה, והשניים קודם שיכנסו לטבול במימי התכלת של הבריכה, מתקדמים באיטיות איש אל רעהו.
כשהם נפגשים באופן שניתן לקיים ביניהם שיחה של עין בעין, שולח הקרקרן מ' לעברו מבט שואל ומצרף לו שאלה קצרצרה: "באת לעבוד גם פה?". "לא", משיב שיין, "פה אני רק בחופש, ממש כמוך. לכאן, לא באתי לעבוד".
לא נראה כי הקרקרן מאמין לדבריו, הגם שהוא בהחלט אינו פוסל את האפשרות ששיין אכן ירד לאילת לחופש. אבל, לך תדע, אם יזדמן לו משהו פוקסי קורץ תחת ידיו, הרי לא אחד כשיין יהיה זה שיחמיץ מכה קטנה ומזדמנת.
"חופש או לא", מרים הקרקרן את ידו ומצביע לעבר חלון חדרו שבקומה השלישית. "פה, לא!", הוא אומר.
"העלבת אותי", משיב לו שיין ועוטה על פניו ארשת פנים של נעלב.
"העלבתי או לא, פה לא", חוזר הקרקרן על דבריו ומצביע שוב לעבר חלון חדרו. "אם אני מגלה כי חסר לי משהו אני ישר בא לך על הראש", הוא מדגיש ומחזק את דבריו הקודמים.
"לך תדע", הוא שח לעצמו, "עם שיין אף פעם אי אפשר לדעת. עתה, משהשמעתי אותו, הדברים ברורים ונהירים, ושום טעות לא תהיה".
השניים נפרדים לשלום ומתרחקים איש איש מרעהו, משל נתקיימה ביניהם שיחת נימוסין קצרה של בוקר ותו לא.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר