שני חשודים בהחזקת אקדח טעון ומאות כדורים בערערה

שתף כתבה עם חברים

השופטת שהאריכה את מעצרם של החשודים: "עבירות הנשק הן 'מכת אזור', אם לא מכת מדינה, והאלימות שאזרחים חווים כתוצאה משימוש בנשק היא אלימות חריפה ומשמעותית"

צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה

אמיר (18) ונדאר (25) אבו עראר, בני משפחה אחת מהיישוב ערערה שבדרום, נעצרו על ידי שוטרי תחנת ערוער בפעילות משטרתית שהתבצעה במתחם השייך למשפחת החשודים (24 ינואר). זאת לאחר שבמהלך חיפוש במתחם אותר אקדח טעון בחמישה כדורי 9 מ"מ, ונתפסו 320 כדורים נוספים בקוטר 5.56 מ"מ.

השניים נלקחו לחקירה ולמחרת הובאו לבית משפט השלום בבאר שבע (25 ינואר). היחידה החוקרת ביקשה להאריך את מעצרם בשבוע. נציג המשטרה סיפר כי החיפוש התבצע בעקבות מידע שהתקבל ונקשר לחשודים, וכי האקדח נמצא מתחת למכולה שנקשרת לנדאר, שקשר את עצמו לזירה. עם זאת, במשטרה קושרים את שני החשודים להחזקת האקדח והתחמושת.

הסנגורית של החשודים, עו"ד נטלי אוטן, הכחישה את המיוחס למרשיה: "מדובר בחצר השייכת לכל המשפחה. יש לנדאר 14 אחים. אם הוא אומר 'זה שייך לי', זה לא אומר שהוא אחראי למה שקורה בחצר פתוחה ולא מוגדרת, שאינה שייכת לו באופן בלעדי. בביתו לא נמצא דבר. באותו מקום נתפסו שב"חים. האם הם נחקרו על זה?".
"שניהם אומרים שחזרו מחברון באותו יום, לא נכחו בחיפוש והכניסו אותם לניידת לאחר שהחיפוש כבר הסתיים", הוסיפה הסנגורית וביקשה לשחרר את החשודים בתנאים מגבילים.
השופטת שרה חביב קבעה כי לא מצאה הבדל משמעותי בין החשודים בשלב זה של החקירה, גם אם נדאר מקושר יותר מאמיר לממצאים, בשל אמירה שלו בפני השוטרים שביצעו את החיפוש.

השופטת התייחסה גם לחומרת העבירות: "עבירות הנשק הן 'מכת אזור', אם לא מכת מדינה, והאלימות שאזרחים חווים כתוצאה משימוש בנשק היא אלימות חריפה ומשמעותית, בוודאי תוצאותיה חמורות. בנסיבות אלו אין לשקול שחרור של מי שמתנהל הליך משפטי בעניינו בגין עבירות אלה". לאור קביעות אלו, מעצרם של השניים הוארך עד 29 בינואר.
עו"ד אוטן הגישה ערר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע ודרשה לשחרר את החשודים, אולם השופט גיל דניאל דחה את הערר.
עו"ד אוטן מסרה בתגובה: "מדובר בחשודים נעדרי עבר פלילי, אשר נתפס בשטח פתוח שאינו שייך להם אקדח. מדובר בחצר פתוחה שסמוכה לאזור מגוריהם. מצער אותי מאוד שמשטרת ישראל בוחרת לקחת אמירה של אחד מהם בזירה לפיה השטח מוכר לו ולבני משפחתו, ככזו שמשליכה על השליטה במקום, וכל זאת בניסיון מאולץ 'לסיים' את החקירה ולמצוא למי שייך האקדח. כך לא מתנהלת חקירה שיש בה כדי להוביל לחקר האמת".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *