אישום: שני קטינים שדדו באלימות קורקינט חשמלי בפתח תקווה

שתף כתבה עם חברים

אחד מהם חסם את דרכו של הרוכב וריסס לעברו גז פלפל והשניים. בהמשך הורה לחברו לא להלשין

אילוסטרציה: freepik

לבית המשפט המחוזי לנוער מרכז בלוד הוגש כתב אישום נגד שני קטינים, האחד מצפת והשני מפתח תקווה, בטענה ששדדו קורקינט.

לפי כתב האישום, השניים שנעצרו על ידי שוטרים מתחנת פתח תקווה קשרו קשר לשדוד קורקינט חשמלי, למכור אותו ולחלוק בכסף.
נטען כי השניים הצטיידו בסכין גדולה ובגז פלפל. מהחקירה עלה כי ב-28 באפריל, בעת שהנאשמים רכבו על אופניים חשמליים, הם הבחינו בקורבן שרכב על קורקינט חשמלי בפתח תקווה.

נטען כי הקטין בן ה-15 חסם את דרכו של הקורבן, הורה לו לעזוב את הקורקינט והתיז גז פלפל לכיוונו. כתוצאה מכך חש הקורבן צריבה בעיניו ובשל חששו עזב את אחיזתו בקורקינט ונמלט.

הנאשם בן ה-15 עלה על הקורקינט ונמלט עמו, בעוד שהנאשם בן ה-16 שהחזיק ברשותו את הסכין, שב לאופניו ונמלט מהמקום.

בסוף חודש אפריל, בעת שהנאשם בן ה-16 היה עצור, הוא קיבל לידיו את מכשיר הטלפון שלו לצורך איתור מספר טלפון של הנאשם בן ה-15, אולם לפי כתב האישום הוא ניצל את ההזדמנות ושלח לו הודעה שבה כתב כי המשטרה מחפשת אותו, וכתב לו שלא ילשין.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

כתב האישום מייחס לשניים שוד בצוותא בנסיבות מחמירות. הנאשם בן ה-16 הואשם גם בשיבוש הליכי משפט.

התשתית הראייתית נגדם מתבססת על עדויות שנגבו, צילומי אבטחה, ממצאים מהטלפון של אחד מהם וגרסתם של הנאשמים.

לצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של הנאשם בן ה-15 עד תום ההליכים ולהארכת התנאים המגבילים בהם שהה הנאשם בן ה-16 עד תום ההליכים.

הנאשם בן ה-15, שחלקו באירוע משמעותי יותר ומיוצג על ידי עו"ד בועז קניג, נשלח לקבלת תסקיר מטעם שירות מבחן ולאחר מכן תבקש ההגנה לשחררו לחלופת מעצר.

הנאשם בן ה-16, שמיוצג על ידי עו"ד אבי כהן, שוחרר עוד בשלב מעצר הימים בתנאים מגבילים.