חשד: תושב קריית ים דרש כסף כדי להחזיר נגרר ואופנועי-ים שגנב

שתף כתבה עם חברים

נציג המשטרה הודה שלא ידוע לו אם בוצעו נסיונות לאתר את שותפיו של החשוד. הסניגור דרש לשחררו: "החקירה דורכת במקום"

אופנוע ים גניבה נגרר - חיצונית (פלאש 90)
(צילום ארכיון להמחשה בלבד: אלמוג סוגבקר / פלאש 90)

תושב קריית ים נעצר על ידי שוטרי תחנת זבולון במחוז חוף, בחשד למעורבות בגניבת נגרר שעליו הועמסו אופנועי ים. בהמשך, כך נטען, הופנתה דרישה לתמורה כספית כתנאי להשבת הרכוש לבעליו.

על פי בקשת המעצר שהוגשה לבית משפט השלום בקריות, המשטרה ייחסה לחשוד מוחמד זיוד (33) עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה וסחיטה לשם השבת רכוש תמורת תשלום כספי.

לפי הנטען, ב-12 ביוני, החשוד פעל ביחד עם אחרים לגנוב נגרר שעליו הועמסו אופנועי ים. בהמשך, נדרשה תמורה כספית כדי שהרכוש יוחזר לבעליו.

החשוד הובא לדיון בהארכת מעצרו ב-18 ביוני בבית משפט השלום בקריות והובא פעם נוספת ב-21 ביוני, בפני השופטת אורית קנטור.

את המשטרה ייצג בדיון רס"ב צביקה אמיר, שביקש להאריך את המעצר לצורך השלמת פעולות חקירה נוספות.

את החשוד מייצג עו"ד יוני דדון, ממשרד לוי מלאך דדון.
במהלך הדיון שאל הסנגור דדון את נציג המשטרה – מאיפה נגנב הרכב. רס"ב אמיר השיב: "מקריית ביאליק, יש מעורבים נוספים. בינתיים הם לא אותרו".
כשנשאל בנוגע לנסיונות לאתר אותם, השיב נציג המשטרה כי אין בידיו אינדיקציה לגבי ביצועם של ניסיונות כאלה. "אין לי אינדיקציה שנעשו ניסיונות".

בסיום דבריו, ביקש נציג המשטרה להיעתר לבקשה במלואה ולהאריך את מעצרו של החשוד.

עו"ד יוני דדון טען, כי מרשו משתף פעולה עם החוקרים וכי למרות זאת – החקירה אינה מתקדמת בקצב שמצדיק את המשך המעצר. "החשוד שיתף פעולה בחקירה והחקירה דורכת במקום".

בהחלטתה הסכימה השופטת קנטור עם חלק מטענותיו של הסניגור: "שוכנעתי כי בשלב זה קיים יסוד סביר לחשד כי החשוד אכן מעורב באופן כלשהו בביצוע המעשים. החקירה אינה מתקדמת במידה משביעת רצון". השופטת התייחסה למי שאינם בידי המשטרה ולא מצויים מאחורי סורג ובריח: "מן הראוי שתינתן קדימות לפעולות המתייחסות לחשד המיוחס להם ולאו דווקא לפעולות טכניות שבפריפריה."

בסופו של דבר, הורתה השופטת על שחרורו של החשוד בתנאים מגבילים של איסור ליצור קשר, במישרין או בעקיפין, עם מי מהמעורבים בפרשה למשך 30 ימים והפקדה כספית.