
במוקד 102 של מכבי האש התקבל דיווח על שני בתים שבוערים באזור העיר העתיקה והשוק בנצרת (29 נובמבר).
על פי כוחות הכבאות, מדובר בבית בן שתי קומות שבוער כולו והאש אחזה גם בבית סמוך. במקום פעלו תשעה צוותים מתחנת נוף הגליל וברקע הופעלה פקודת ׳מכת אש׳ תחנתית (ריכוז מאמץ של תחנת נוף הגליל לטובת האירוע).
עקב קושי בהגעה למקום, לוחמי האש חתרו למגע ופרקו רגלית מהכבאיות עם ציוד כיבוי עליהם עד למקום האירוע (כ-500 מטר) וכן נעזרו בשני טרקטורוני כיבוי מיוחדים המיועדים לתנועה בעיר העתיקה בנצרת. בשריפה לא היו נפגעים אך נגרם נזק רב למבנה אשר האש כילתה כמעט את כולו.
האירוע החמור זה מתחבר לאירוע חמור משעות הבוקר, אז התקבלה במוקד 100 של משטרת ישראל הודעה על גבר בשנות ה-40 לחייו שנורה בסמוך לביתו בנצרת. הפצוע פונה במצב קשה לבית החולים האנגלי בעיר ובהמשך הצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו – איהב סעדי.
שוטרי משטרת ישראל הוזנקו למקום, נפרסו מחסומים ושני חשודים (נצרת) נלכדו עם הרכב באחד המחסומים ובסמוך אליהם נתפס אקדח טעון, שככל הנראה שימש לרצח.
שני העצורים מוכרים למשטרה, ומחקירה ראשונית עולה כי הרקע למעשה סיכסוך בין עבריינים.
בסמוך לאירוע, בן משפחה של אחד החשודים שנעצרו על ביצוע הירי כתב פוסט בפייסבוק, "אנו מגנים את הרצח הנתעב הזה. אין לנו קשר אליו לא מקרוב ולא מרחוק. לא נרשה ולא נאפשר לאף אחד לסכסך בין משפחתנו לבין משפחת המנוח. אנחנו מכחישים כל מעורבות במעשה הנתעב הזה ופונים לכל האחראים כדי שיקחו אחריות וירגיעו את המצב. אנו משתתפים בצערה של משפחת המנוח".
לא ברור מה הניע את הבחור לכתוב את הפוסט הזה, אבל נראה כי הוא לא ממש שכנע את המעורבים באירוע החמור, שכן כבר בשעות הערב הוצתו בתים של משפחת אחד העצורים בחשד לרצח, בית משפחת נעארה, שאחד מבניה כאמור עצור בחשד לרצח. כתוצאה ממכת האש החזקה אחזה האש כאמור גם בבתי השכנים.
למכבי האש, אבל גם למשטרת נצרת והמחוז הצפוני, מצפה לילה ארוך ומתוח, ולנוכח התגובה הקשה הזו נראה כי יהיה לזה המשך גם בדיונים על הארכת המעצר בבית משפט השלום בנצרת.

עדכון (30 נובמבר)
שוטרי המחוז עצרו שני חשודים (20, 42), בני משפחתו של סעדי, בחשד שהציתו את בתי החשודים כנקמה.
לאחר ההצתה עלה חשד לפיו בני משפחת החשודים ברצח נערכים לפעולת תגמול ומתחמשים. בחיפוש שנערך בבית המשפחה נמצא רובה מסוג קרלו ומחסנית מלאה בכדורים. שניים מבני המשפחה, בני 19 ו-24, נעצרו.
בכך מגיע מספר העצורים בעקבות אירוע הרצח לשישה, מה שמביא את המשטרה לקיים פעילות ממוקדת בסכסוך, על מנת לנסות ולמנוע מעשי רצח נוספים.