![]() |
![]() |
| עו"ד אפי נוה | שלמה מור יוסף (צילום: לע"מ) |
בפגישה שנערכה בתחילת השבוע בין ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נוה, לבין מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי, פרופ' שלמה מור יוסף, הגיעו הצדדים להסכמות בנוגע להמשך שיתוף הפעולה ודרכי העבודה של עורכי הדין מול הביטוח הלאומי. בעקבות ההסכמות, הלשכה הודיעה כי תמשוך את העתירה שהגישה לבג"ץ ואף תפסיק את הקמפיין הנוכחי נגד הביטוח הלאומי.
לשכת עורכי הדין עתרה (6.9) לבג"ץ נגד ביטוח לאומי, בטענה ל"התנהלות בעייתית" של המוסד כלפי עורכי דין המייצגים מולו – דבר שלטענתה עלול לפגוע במימוש זכויותיהם של המבוטחים, שייצוגם נפגע כתוצאה מהתנהלות זו. הלשכה ביקשה בעתירה, להורות למוסד לאפשר לעורכי הדין גישה למערכת הממוחשבת שלו, על מנת שיוכלו לקבל את מלוא המידע אודות לקוחותיהם באמצעות כרטיסים חכמים, כפי שהמוסד מאפשר לבעלי מקצוע אחרים הפועלים מולו, וכך יוכלו עורכי הדין לבצע את תפקידם ולייצג את לקוחותיהם – המבוטחים – בצורה המקצועית והטובה ביותר. בעתירה נטען בין היתר, כי המוסד לביטוח לאומי שולח הודעות SMS למבוטחים, בהן יש פגיעה לכאורה בייצוג על ידי עורכי דין. בלשכה לא הסתפקו בעתירה, ופתחו בקמפיין תחת הכותרת "רק עם עו"ד אתה חזק יותר מביטוח לאומי".
בפגישה בין נוה למור יוסף סוכמו מספר דברים נוספים. כך למשל סוכם, כי המוסד "יפסיק את משלוח הודעות SMS למבוטחים בנושא ייצוג. הנוסח הקיים ייפסק ולא יישלחו עוד סמסים ללקוחות מיוצגים". כמו כן הסכימו הצדדים שהודעות המוסד למבוטחים מיוצגים, יישלחו גם לעורכי הדין במקביל. מנגד, הלשכה הבטיחה כי קמפיינים עתידיים של הלשכה לא יכללו אמירות פוגעניות נגד המוסד לביטוח לאומי או עובדיו.
על פי בקשת עורכי דין, המוסד יפתח במהלך שנת 2017 טכנולוגיה אשר תאפשר לעורכי הדין באמצעות כרטיס חכם, לצפות בנושאים הרלוונטיים בתיק הממוחשב של הלקוח אותו הם מייצגים. "הביטוח הלאומי יעשה את כל המאמצים בכדי שהחיבור ייעשה במהלך מחצית 2017", נכתב בהסכמות בין הצדדים. במקביל למשיכת העתירה לבג"ץ, הלשכה תמשוך גם את התלונה שהגישה ליועץ המשפטי לממשלה.
![]() |
נוה ומור יוסף סיכמו לקיים ביניהם ישיבות תקופתיות קבועות למעקב אחר קיום ההסכמות באופן הדדי, במטרה לבסס את הקשר השוטף בין שני הגופים. "סדרי העבודה בין עובדי המוסד לביטוח לאומי לבין עורכי הדין ישובו לקדמותם", נמסר, "לרבות השבת התורים הנפרדים לעורכי דין, המוקד הטלפוני המיועד למייצגים, היעדר בידוק בטחוני בכניסה לסניפי הביטוח הלאומי ושעות קבלה נפרדות לעורכי דין כפי שהיה נהוג בטרם פתיחת הקמפיין".
נוה הביע סיפוק מההסכם ואמר: " אני מברך על ההסכמות שהושגו אשר בראש ובראשונה הן לטובת ציבור המבוטחים הנזקק לשרות משפטי לצורך מיצוי זכויותיו. חשוב לזכור כי יצאנו למאבק למען ציבור זה ובכדי לאפשר לעורכי הדין המייצגים לעשות את עבודתם נאמנה עבור לקוחותיהם. כעת אנו פותחים דף חדש ביחסי לשכת עורכי הדין והביטוח הלאומי ואין לי ספק כי שיתוף הפעולה וההסכמות שהושגו יובילו לכך שהציבור יקבל שרות וייצוג משפטי טוב ויעיל יותר. אני מבקש להודות למנכ"ל הביטוח הלאומי על הקשב והרצון לסלק את המחלוקות ולבנות יחסי עבודה תקינים ומכובדים".
מור יוסף הוסיף: "הייצוג של האזרח הוא זכות בסיסית, אנו מרוצים שהגענו להסדר המאפשר המשך פעילות משותפת עם עורכי הדין".












