דף הבית > מבזקים פליליים > בסמת טבעון: מסע ההלוויה הפך להפגנה אלימה נגד המשטרה
בשאר זובידאת (19), שנורה למוות במהלך מרדף משטרתי בסוף השבוע האחרון בעיר, הובא הערב למנוחות בהלוויה שהתקיימה בבסמת טבעון. המשטרה מדווחת כי בתום מסע ההלוויה התפתחה במקום הפגנה אשר הפכה עד מהרה להפרת סדר שכללה יידוי אבנים לעבר אזרחים שנסעו בכלי רכב וכוחות המשטרה שהיו במקום. כמו כן הוצתה כיכר בכניסה לכפר.
כוחות משטרה שהיו ערוכים במקום פיזרו את המפגינים תוך שימוש באמצעים. "משטרת ישראל תמשיך לאפשר את חופש הביטוי אך לא תאפשר התפרעויות ו-ונדליזם", נמסר מהמשטרה.
כזכור, זובידאת נפטר בבית החולים רמב"ם בחיפה. צו איסור הפרסום שהוטל על פרטי המרדף צומצם בהוראת בית-המשפט, לאחר שעו"ד תומר נוה ואתר "פוסטה" הגישו בקשה לביטול הצו. לאתר "פוסטה" נודע שהאירוע התגלגל משכונת חליסה בעיר ונמשך לרחוב נווה גנים. לטענת המשטרה, הכל החל כאשר כלי רכב חשוד בדריסת שוטר, לאחר שזה ביקש מהנהג לעצור. השוטרים שהיו במקום פתחו במרדף אחרי הרכב החשוד בפגיעה. בשלב מסוים ירו הכוחות לעבר הרכב במטרה לעצור אותו ומתוך חשש כי יושבי הרכב מהווים סכנה לשוטרים. כתוצאה מן הירי נפצעו שניים מנוסעי הרכב, האחד באורח קל והשני, זובידאת, נפצע באורח אנוש וכאמור מת מפצעיו.
הערב אמורה היתה אמורה להתקיים בבסמת טבעון ישיבה מיוחדת ומסיבת עיתונאים של ראש המועצה ראיד זבידאת, אולם בעקבות האירועים היא נדחתה. ראש המועצה זבידאת תקף את המשטרה והאשים אותה במותו של הצעיר בשאר. "דם הערבים אינו הפקר והמשטרה אחראית על מה שקרה", אמר זבידאת, "יד המשטרה קלה על ההדק כשזה קשור לערבים".
ראש המועצה הוסיף ואמר כי יפנה לשר ביטחון פנים אמיר אוחנה על מנת שיפעל ויקדם במהירות האפשרית את חקירת האירוע שבו הצעיר מצא את מותו.
בכלל, תושבי בסמת טבעון כועסים מאוד על התנהלות המשטרה, ומפנים לעבר סרטון וידאו שהופץ, שם לטענתם ניתן לראות כי לא היה ניסיון דריסה של שוטרים, ולא נשקפה סכנה לחיי השוטרים.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם
3 תגובות
ראש מועצה נכבד
כשיושבי רכב מתבקשים לעצור ומנסים לדרוס שוטרים…אף אחד לא יודע באותו רגע שהם ערבים נוצרים יהודים או רוסים…
מה לעשות והפשע גואה כפרים הערבים…ומין הסתם יש סיכוי גדול שזה אכן ערבים…
אני מבטיח לך שיתבקשו לעצור אף שוטר לא ידע שברכב יושבים ערבים….
הכי קל לכם להאשים את המשטרה…
ואללה אלה רק תלונות ישלהם לכו למדינה אחרת אם לא טוב לכם יחיות אדם בהמות רק נזקים אתם עושים למדינה הזאת חוץ מזה לא יוצא מימכם כלום לא מוכנים לשלם מיסים לא מוכנים לשלם מעמ רק עוקצים בונים בית בשקל ועשרה ואנחנו צריכים לייצר מיליונים רק בישביל בית נימאסתם יחיות שכל היום רק מחפשים להרוג ולרצוח חוץ מזה אתם לא עושים כלום
כרגיל ראש המועצה שהירוי מהחמולה שלו זובידאת זבידאת מה ההבדל? עסוק בלהאשים את המשטרה. ברור שרק המשטרה היא תמיד האשמה. כך נוהגים רב ראשי הערים הערבים. מעניין מאד מר זבידאת שאת ההאשמה הזו אתה לא מטיל על המחסלים ממשםחות הפשע שיורים בכם כמו כלבים ברחובות, באשה, בילדים, באזרחים תמימים הא? מתי תפסיקו לרקוד טנגו
הא? מצד אחד אתם מתבכיינים נגד המשטרה שממש לא אמורה לדעת מי יושבי הרכב, ומצד שני אתה תו-ף את אותה משטרה שלא עושה כלום להגן על המסכנים.דחילק
תתבגרו. אגב מה עם הגברים שרוצחים את הנשים שלהם בסיטונות? מי אשם בזה?