
שלושה תושבי נתניה נעצרו בחשד להשלכת רימון רסס באשדוד.
תחילה נעצר על ידי שוטרי תחנת אשדוד החשוד אשר דולן זכות (48) – וזאת במסגרת חקירת אירוע השלכת רימון בין 22 ל- 23 במרס. כתוצאה מפיצוץ הרימון, נגרם נזק במקום ולרכוש.
עם התפתחות החקירה נעצרו שני ילדיו:
דור שמואל זכות (24) מנתניה
שלו רפאל זכות (18) מנתניה
לאחר חקירה ראשונית, השלושה נכלאו והובאו לבית משפט השלום באשקלון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם.
בפתח הדיון של האב, שמוכר למשטרה, סיפר נציג המשטרה כי בשלב זה טרם הוטחו ונחשפו הראיות בפני החשוד. החשוד מצידו, שמיוצג ע"י עו"ד יונת בן חיים, הכחיש את המיוחס לו.
מהדיון עצמו עלה כי צו המעצר נגד החשוד הוצא כבר ב-25 במרס. עוד עלה, כי מעבר להכחשתו של החשוד הוא מסר טענת אליבי, שאותו הגדירו במשטרה כ"לא מוצק".
מנגד, נציג היחידה החוקרת טען, כי יש בידי החוקרים ממצאים הקושרים את החשוד.
במהלך חקירתו הראשונית של החשוד, הוא נשאל לגבי רכב מסויים שאינו רשום על שמו. בדיון נמסר, כי במסגרת החקירה נתפס לבדיקה הטלפון האישי שלו.
הסניגורית עו"ד בן חיים שבה והכחישה לקראת סוף הדיון את המיוחס לחשוד, ציינה כי הוא מסר גרסה לגבי הרכב שלכאורה שימש את משליך הרימון ועתרה לבדוק את מצלמות האבטחה בבניין מגוריו, שיוכיחו, לדבריה, את טענת האליבי שלו (היה בבית במועד שבו הושלך הרימון).
כך או כך, בתום הדיון, השופט עמית יריב, שעיין בחומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע כי קיים חשד סביר וזאת חרף טענת האליבי. לדברי השופט, יש בראיות שהוצגו כדי לבסס חשד ברמה גבוהה מהנדרש בשלב זה ואף להטיל ספק בטענת האליבי. לנוכח קביעות אלו, מעצרו של החשוד הוארך עד 5 באפריל.
מהדיונים על הארכת המעצר של שני ילדיו התברר כי החשוד דור-שמואל לא נכח בזירה, בניגוד לאחיו שליו שעל פי החשד כן היה בזירה.
עוד הבהירה נציגת המשטרה בדיון, כי הקשר של דור-שמואל לאירוע הינו עקיף.
הסנגור שלו, עו"ד יוסי דגה, הכחיש את המיוחס למרשו.
בתום הדיון, השופט עידו כפכפי, שבחן את חומרי החקירה ושמע את טיעוני הצדדים, קבע: "לחשוד אין ראיות הקושרות אותו לזירה, אולם יש ראיות של קשר ביחס לאירוע, אשר יכולות להקים חשד לקשירת הקשר. לא ברור עד תום חלקו של החשוד באירוע, וייתכן ובהמשך ניתן יהיה לסווג את חלקו בין אם לקשירת קשר ובין אם לסיוע לאחר מעשה, אולם בשלב זה לאור חומרת האירוע, כל המעורבים בעניין חשודים בביצועו במשותף, ומעבר למסוכנות, יש פעולות מסויימות שניתן לשבש במיוחד שעה שלא ברור היקף המעורבות של החשודעד תום".
נוכח קביעה זו, מעצרו הוארך עד 5 באפריל.
בדיון בעניינו של החשוד שלו-רפאל התברר מדברי נציגת המשטרה כי פיצוץ הרימון התרחש בבניין מגורים וכתוצאה מכך נגרם נזק למספר כלי רכב.
על פי נציגת היחידה החוקרת, לא ידוע מי היה היעד.
עוד עלה מהדיון כי החשד כלפיו מתבסס בין היתר על עצם העובדה ששהה עם אביו בעיר אשדוד.
חרף טענת המשטרה, סנגורו, עו"ד דגה, הכחיש את המיוחס למרשו.
בתום הדיון, השופט כפכפי קבע כי לא מדובר רק במחקרי תקשורת, אלא בראיות נוספות הקושרות אותו ואת אביו לאירוע.
מעצרו הוארך עד 5 באפריל.











