דף הבית > על הכביש - מדור רכב ותחבורה > פגע-ברח בערד: תושב העיר נאשם בהפקרה
תאונת ה"פגע-ברח" בערד: כתב אישום שהוגש נגד אמין אלייב (33) מערד מייחס לו נהיגה ללא רישיון וללא פוליסת ביטוח תקפה, הפקרה לאחר פגיעה ושיבוש הליכי משפט (12 יולי).
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד אביב דמרי מפרקליטות מחוז דרום ב-3 ביולי סמוך לשעה 16:50 נהג הנאשם בשברולט שבבעלותו ברחוב סלעית בערד, למרות שאינו מחזיק ברישיון מאז ינואר 2016. באותו, בועז שיינין (81), רוכב אופניים, חצה את הכביש במעבר חצייה. הנאשם פגע עם רכבו בחזית אופניו של הנאשם. כתוצאה מהתאונה נחבטו האופניים בעוצמה בשמשה הקדמית של הרכב, שנופצה. מותו של שיינין נקבע במקום על ידי כוחות ההצלה.
לפי כתב האישום, לאחר התאונה הנאשם לא עצר את רכבו וברח מהזירה. לאחר מכן נסע לעומק ההרים סמוך לערד, החביא את הרכב ונסע מהמקום ברכב של חברו, אליו התקשר מיד לאחר התאונה.
אלייב לא מואשם בגרימת התאונה אלא רק בהפקרה. לדברי גורם הבקיא בפרטי האירוע, הסיבה לכך היא מאחר שלא ניתן להוכיח כי מדובר בתאונה בלתי נמנעת. לדברי אותו גורם, הרוכב המנוח חצה עם אופניים מעבר חציה המיועד להולכי רגל בלבד, מה שמעורר ספק לגבי אחריות הנאשם לתאונה. עם זאת מדגיש הגורם כי "הנאשם מואשם בהפקרה שהעונש המקסימלי בגינה הוא 14 שנות מאסר".
במקביל לכתב האישום הוגשה נגד הנאשם בקשת מעצר עד תום ההליכים, ממנה עולה כי לנאשם שלושה אישומים פליליים בעבירות של היזק לרכוש במזיד, גניבה, הסגת גבול, איומים ותקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו.
בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע אמר התובע, עו"ד עמיחי חביביאן: "שיתוף הפעולה שלו (הנאשם) בחקירה לא היה מלא. הוא לא היה מוכן לשתף בזהות אותם אלה שהיו אתו בקשר או סייעו בידו בשלבים שלאחר התאונה, כך שקשה לומר שהיה שיתוף פעולה מלא". לגבי אמו של הנאשם שהוצגה כערבה פוטנציאלית אמר התובע: "גם מחקירתה עולה, שהמשיב נמנע מלשתף אותה בנסיבות סמוך לאחר האירוע, הגיע לבית, והיא היתה צריכה ללמוד על המקרה ממעצרו ולא מפי המשיב. מכלול הדברים, עברו הפלילי ונסיבות האירוע לא מאפשרות שחרור לחלופה".
סנגורו של הנאשם, עו"ד עומר גואטה, ביקש לשחרר את הנאשם בתנאים מגבילים ובערבויות מתאימות, בהתבסס על פסיקות דומות ואף כאלה בנסיבות חמורות יותר. השופט נסר אבו טהה דחה את הדיון ל-16 ביולי.
את תגובתו של עו"ד גואטה לא ניתן היה להשיג.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר