אישום: צרכן סמים נחטף והוכה קשות עקב חוב של 10,000 שקל

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות טוענת כי לאחר שהנאשמים גרמו למתלונן שטפי דם, חתכים ושברים בגולגולת ובעמוד השדרה, הם זרקו אותו בחולות ראשון לציון עם בקבוק מים ואמרו לו: "מפה תסתדר לבד"

ברכב של החוטפים אותרה טביעת אצבע וכתם דם של המתלונן (אילוסטרציה)

יונתן דסטה (18) ואברהם גברו (21), שניהם מוכרים למשטרה מלוד, נעצרו באמצע חודש מאי על ידי שוטרי תחנת מוריה בחשד לעבירות אלימות. מעצרם הוארך מעת לעת עד שהוגש נגדם כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים.

מכתב האישום עולה כי המתלונן שהתמכר לסמים צבר על רקע השימוש חובות של 10,000 שקל. בעקבות החוב, כך נטען, הנאשמים קשרו עם אחרים להפעיל כלפיו אלימות כדי לגרום לו לשלם את החוב.

לפי כתב האישום, ב-16 במאי נסעו הנאשמים מאזור לוד לירושלים ועם הגעתם אל המקום התקשרו למתלונן ממספר חסוי. במהלך השיחה ביקש אחד הנאשמים מהמתלונן לרדת מביתו לרחוב לצורך פגישה בנוגע לחוב. נטען כי המתלונן נטל כ-600 שקלים ויצא מביתו. לפי האישום, דסטה שנהג ברכב הוריד את גברו סמוך לרחוב שבו מתגורר המתלונן, ובהמשך עצר ליד המתלונן וביקש ממנו להיכנס לרכב. המתלונן הסכים והתיישב במושב שליד הנהג. זמן קצר לאחר מכן נכנס לרכב גם גברו.

הפרקליטות טוענת כי במהלך נסיעת הרכב לכיוון היציאה מירושלים איימו הנאשמים על המתלונן כי לא ישוב לביתו אם החוב לא ישולם. עוד נטען, כי בעת שהרכב הגיע לאזור שער הגיא ניסה המתלונן להימלט מהרכב ובתגובה היכו אותו הנאשמים באגרופים וגברו שישב מאחור אף חנק אותו.

בכתב האישום נטען כי הנאשמים המשיכו בנסיעה עד למתקן "מקורות" בלוד, שם עצרו את הרכב והורידו את המתלונן מהרכב. בשלב מסוים ניסה המתלונן להימלט, אך לפי האישום דסטה נטל מוט ברזל, רדף אחריו, תפס אותו והיכה בראשו ובגבו. לפי הפרקליטות, המתלונן ניסה להתגונן על עצמו באמצעות ידיו, אך דסטה חבט בו שוב ושוב. בשלב זה לפי האישום נפל המתלונן ארצה כשהוא חבול ומדמם, מה שלא מנע מגברו להצטרף לחברו ויחד הם בעטו בקורבן מספר רב של פעמים.

הסיפור לא נגמר כאן. הפרקליטות טוענת כי הנאשמים כיסו את ראשו של המתלונן בכובע או בשק, הכניסו אותו לרכב נוסף שהגיע למקום, והפעילו כלפיו שוקר חשמלי. במהלך הנסיעה, כך נטען, הם גנבו ממנו את מכשיר הטלפון שלו וגם את הכסף שהיה ברשותו – 600 שקל כאמור. לאחר מכן, לפי האישום, הסיעו אותו לחולות ראשון לציון, הורידו אותו במקום כשהוא חבול ושותת דם, הכו אותו שוב בבעיטות ובאגרופים. לאחר מכן זרקו לעבר בקבוק מים, ואמרו לו: "מפה תסתדר לבד".

כתוצאה מהאלימות החמורה נגרמו למתלונן שטפי דם, שבר בגולגולת, שבר בחולייה בעמוד השדרה, חתכים ופיסה מאגודלו נחתכה.
עוד עולה מהחקירה כי במהלך החטיפה ניסתה אשתו של המתלונן ליצור עמו קשר מספר רב של פעמים. בשלב מסוים אחד מהנאשמים יצר איתה קשר בטלגרם, אפשר לה לראותו אותו בשיחת וידאו, ובהמשך גורם מטעם הנאשמים התקשר אליה ואיים באומרו: "אם אין כסף, את לא תראי אותו יותר".

השוטרים פשטו על חדר בבית מלון (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

מכתב האישום עולה עוד כי ב-17 במאי עסקו שוטרים באיתור חשודים בחטיפה. במהלך הפעילות המשטרתית עלה חשד כי הם שוהים במלון בבת-ים. השוטרים נכנסו לחדר בו לנו הנאשמים יחד עם כחמישה חברים, והחלו בניסיונות לאתר אותם, תוך שביקשו מהנוכחים למסור ולהציג טלפונים. בשלב מסוים איתרו השוטרים את הנאשמים בחדר צדדי ישנים במיטה, העירו אותם וביקשו מדסטה להציג להם את הטלפון שלו. לאחר שווידאו כי מדובר במכשיר ששימש את החוטפים, השוטרים ביקשו ממנו להתלוות אליהם לתחנת המשטרה.
מכתב האישום עולה כי בעת יציאתו מהחדר השליך דסטה את הטלפון לעבר ידיו של גברו, שסירב למסור אותו לשוטרים והשליך אותו מחלון החדר בקומה השלישית של הבניין. כתוצאה מכך הטלפון התנפץ, תכולתו הושמדה והפכה לבלתי ניתנת לפיענוח.

כתב האישום נגד השניים מתבסס על עדות המתלונן וזיהוי הנאשמים במסדר זיהוי. בתיק החקירה גם מחקרי תקשורת שמאכנים את השניים במלול הנסיעה של הרכב, נתוני מערכת "עין הנץ" וראיות פורנזיות שנלקחו מהרכב, ביניהן טביעת אצבע של גברו וכתם דם של המתלונן.
לצד כתב האישום הוגשה נגד הנאשמים, המיוצגים על ידי עו"ד ג'ורג' חילו, בקשה למעצר עד תום ההליכים, ממנה עולה כי באמתחתם הרשעות בעבירות רכוש ואלימות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *