
יממה קטלנית: שלושה אנשים שרכבו על רכבים דו גלגליים נהרגו בתאונות דרכים בין ה-2 ל-3 יוני.
הבוקר נהרג נתין זר מגאנה בעת שרכב על אופניים חשמליים בכביש 5 (3 יוני). ממד"א נמסר כי בשעה 06:58 התקבל דיווח על רוכב אופניים חשמליים שנפגע באזור מחלף מורשה. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו במקום טיפול רפואי וביצעו פעולות החייאה שבסופן נקבע מותו של הגבר (30). אבי יולין, חובש בכיר במד"א, סיפר: "במרכז הכביש שכב הפצוע כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פגיעה רב מערכתית קשה מאוד. האופניים החשמליים היו מפורקים לגמרי, כשחלקם בסמוך לרכב וחלקם פזורים על הכביש. הענקנו לפצוע טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים וביצוע פעולות החייאה מתקדמות אבל מצבו היה קריטי ובסופן נאלצנו לקבוע את מותו".
נהגת הרכב שפגעה באופניים ולצדה חברתה, נעצרה בחשד שבעת התאונה נהגה תחת השפעת אלכוהול. היא חשודה בהמתה בקלות דעת, מאחר שלא שמרה לכאורה מרחק מהאופניים טרם הפגיעה. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרה של החשודה, בת 37 מפתח תקווה, בשישה ימים. בדיון בבית משפט השלום בפתח תקווה ביקש סנגורה, עו"ד דורון לוי מהסנגוריה הציבורית, לשחרר את מרשתו למעצר בית, תוך שהדגיש כי מדובר באישה נורמטיבית נעדרת עבר פלילי. כמו כן הדגיש הסנגור, כי על פי חוק אסור לאופניים חשמליים לרכב בדרך מהירה.
השופט נחום שטרנליכט שחרר את החשודה למעצר בית עד ה-7 יוני, וציין בהחלטתו: "קשה להגזים בחומרת המעשה המיוחס לחשודה, אלא שעדיין עומדת לה חזקת החפות ועדיין אין מעצר בא על חשבון העונש… החשודה מסרה גרסה שלה לאופן התרחשות התאונה ולטענות בדבר היותה שיכורה ונתונה תחת השפעת אלכוהול בזמן התאונה… אין חשש לשיבוש המשך החקירה".
עו"ד לוי מסר בתגובה: "מדובר באישה ללא עבר פלילי או תעבורתי משמעותי. לאור התוצאות הטרגיות של התאונה היא נמצאת במצב נפשי קשה ומתקשה לעכל את האירוע. יש להדגיש כי האישה נשארה במקום התאונה עד הגעת כוחות ההצלה, שיתפה פעולה עם חוקריה ומסרה גרסה להשתלשלות האירועים. לטענתה לא היה ביכולתה למנוע את התאונה. בית המשפט קיבל את טענותינו ושחרר את האישה למעצר בית".

טרגדיה נוספת נרשמה אמש בשדרות ירושלים ביפו (2 יוני). סמוך לשעה 22:00 הגיע החובש יוסף כורדי לזירת התאונה רכוב על אופנוע מד"א וגילה על הכביש צעיר כבן 20, שככל הנראה התנגש ברכב ונפצע קשה. במהלך הטיפול באירוע זיהה כורדי את הרוכב כשכנו משכבר הימים. הרוכב פונה לבית החולים וולפסון תוך פעולות החייאה, אך מותו נקבע בבית החולים. "כשהגענו למקום ראינו על שפת המדרכה צעיר שוכב מחוסר הכרה, עם חבלה רב מערכתית, כשבמרחק 20 מטר ממנו אופנוע מעוך", סיפר כורדי, "הענקנו לו טיפול רפואי והתחלנו בפעולות החייאה מתקדמות, שנמשכו תוך כדי פינוי לבית חולים. מדובר באירוע קשה. לצערי, כשהסרתי ממנו את הקסדה זיהיתי את השכן שלי שאותו אני מכיר במשך שנים".
קודם לתאונה זו נרשמה תאונה קטלנית נוספת: בשעה 20:49 התקבל דיווח על אופנוע שהתנגש ברכב חונה בכביש 431 סמוך למחלף ראשונים לכיוון נס ציונה (2 יוני). חובשים ופראמדיקים של מד"א נאלצו לקבוע את מותו של גבר כבן 34. פארמדיק מד"א אייל רוט סיפר: "כשהגענו למקום, ראינו רכב חונה בצד הדרך, גבר שכב על הכביש ובמרחק מספר מטרים ראינו אופנוע מפורק. הרוכב היה מחוסר הכרה עם פגיעה רב מערכתית. ביצענו בדיקות רפואיות, הוא היה ללא סימני חיים ובתוך זמן קצר נאלצנו לקבוע את מותו".





